Uf, ajde da probam da vratim diskusiju na pravi put pre nego sto bude kasno jer vidim da ide u pogresnom smeru.

Ja nisam rekao da rocker ne valja, naprotiv, odusevio sam se i sa Blizzardovim Tip&Tail rockerom kao i Nordikinim Tip rockerom kada su na stazi bili pravi uslovi!

Ja sam Spitfire-u pristupio kao da se radi o malo meksoj race skiji, mozda moja greska, ali cinjenica je da kada je staza bila tvrda kao kamen tj. kao na ovom videu to nije ulivalo poverenje

https://www.youtube.com/watch?v=pHpHFRDxBCo

Bukvalno sam gledao u vrh skije kako malo hvata a malo ne, i samim tim drzi bolje ili losije. Ono sto me je "razocaralo" je sto ja nisam mogao mojim stiskanjem ili otpustanjem same daske da na to uticem. Rockeri (ne oni s Moravu ) su stvarno korisni, i svakako pomazu kako ulasku u zavoj tako i drzanje u zavoju, ali na stazi mora da bude bar par cm makar oguljenog snega da bi kantna imala zasta da se uhvati.

Cudno da me niko do sada nije pitao koju bih pre odneo sa sobom kuci!? Pa iznenadicete se, bez trunke razmisljanja to bi bila Magnum. Znam, znam, Blizzard je (bio) bljak ali verujte mi na rec, ne da nije vise bljak nego je vrlo, vrlo cool i zabavan. Kada sam jurio malo siru skiju i procitao sve zivo first pick mi je bila Blizzard Bonafide pa tek onda Mantra. Samo zato sto nije bila u pravoj duzini opredelio sam se za Mantru.

Sve ono sto sam i ja procitao o Magnumu mogao sam i da dozivim u praksi, a najbitniji je bio osmeh na kraju dana. Po savrseno ravnoj stazi Spitfire je bolji izbor, samo sto morate da priznate koliko cesto su, barem kod nas, staze savrseno ravne?

@ svesifre "Developed and designed by myself" kljucni deo teksta, on je u prilici da moze da bukvalno nastimuje rocker po svojim zeljama i potrebama tako da on svojim pritiskanjem ili otpustanjem utice na to kako se skija ponasa, a moras priznati da mi obicni smrtnici nemamo takvu mogucnost, mozemo samo da imamo ludu srecu da to sto je tamo neki inzenjer pretpostavio se poklopi sa nasom tezinom i stilom skijanja