Citirati Originalno postavljeno od stekan Pogledati poruku
Da li to neko želi da kaže da na skijama na kojima se takmiči Marsel postoji rocker? Na modelu za trgovine vjerovatno postoji.

Rocker ima smisla samo na skijama za duboki snijeg i mekanu stazu. Rocker na race modelima u trgovinama je trenutna moda koju traži tržište. Većina skijaša i ne zna šta je to, ali im je bitno da njihove skije to imaju. Uvijek vrijedi ona "ne znam čemu to služi, ali bolje je da to ima nego da nema".
Da. Neko to baš hoće da kaže. Čak i sam Marcel to želi da kaže: "Developed and designed by myself. The ski that earned me two World Championship titles". Ovo je naravno marketinška rečenica, ali važnije od toga je što se rocker može vidjeti i na snimcima njegovih vožnji. Najbolje prilikom intervjua nakon vožnji, kada obično stoje sa skijama i tada se najbolje vidi baš taj gornji dio skije. Osim natpisa, koji je ove sezone još vidljiviji nego prošle, može se primjetiti i koliko su njegove daske više "razmaknute" na vrhovima od konkurenata, koji se pojavljiju na istim snimcima. Upravo taj razmak je posljedica rocker tehnologije koja je implementirana na gornjem dijelu daske (oko 10%). Ostatak skije je svakako camber.

Sve ima i jasnu logiku zbog obrnutog redoslijeda startovanja u drugoj vožnji, kada je staza potpuno razrovana za najbolje vozače.

Za amatersku upotrebu to vam je onaj dio dana iza 12 sati kada teren popusti.