PDA

Pogledati punu verziju : Fisher progressor 800?

Peja01
16.02.2013, 20:07
Planiram da kupim gore navedenu skiju. Imaju jedino duzinu 165cm. Ja sam visok 185 cm. Dobar sam skijas, ali ima mesta za napredak. Sada vozim Atomic sx 9, 170 cm. Pa ako neko zna da uporedi ove dve skije. Da ne ispadne da kupujem nesto sto vec po kvalitetu i tvrdoci imam.

ninic
16.02.2013, 21:20
sumnjam da mozes da poredis kvalitet,tehnologiju i geometriju skija iz sezone 07/08 i 11/12!
ne mozes ove dve skije da poredis ni po cemu,tvoja skija ima 67mm u struku a fischer 74,tih 7mm ce ti dati vecu stabilnost i na opeglanoj stazi i na raskvasenom snegu!

vozio sam progressora,dobra je to skija ali nije lose uzeti u obzir kupovinu jos tvrdje skije,oseca se razlika na vecim brzinama i na hupserima,ja probao !
mislim da je kratka za tvoju visinu ali opet,zavisi od licnih afiniteta i sklonosti,neka malo iskusniji ljudu (a ovde ih ima) kazu svoje misljenje!

ja sam pre neki dan kupio novu skiju,prostudirao trziste i novih skija i polovnjaka pa ako ti treba savet gde su najbolje cene javi se:ok:

Peja01
17.02.2013, 08:49
Najvise volim da vozim slalom. Pa shodno tome, da li je ova duzina i tvrdoca ovog fishera ok za mene, tezak sam 85 kg?

macak011
17.02.2013, 09:09
uzmi ovako nesto:

http://www.kupujemprodajem.com/Fischer-165sl-2010god-4523259-oglas.htm?filter_id=6550114

ili ovako:

http://www.kupujemprodajem.com/Fischer-SC-65cm-2013g-4478407-oglas.htm?filter_id=6915170

a ja vise volim ovako nesto, mada i sa njima mozes da teras slalom, bez obzira sto su GS, jeftinije su dosta, a po visini su ti ok...

http://www.kupujemprodajem.com/FISCHER-RC4-Worldcup-RC-170-cm-2012--4515063-oglas.htm?filter_id=6915170

Ipak je sve ovo tvrdja varijanta, a imas zelju da napredujes... u svakom slucaju stoji sve za progresora, na tvom mestu ja bi isao na jace..

Milanpop
17.02.2013, 09:10
Ako vozis slalom i krace zavoje onda ok. Ali, kao sto rece ninic mozda da posledas i neku tvrdju skiju, pogotovo ako si u dobroj kondiciji (tvrdja skija terate da vozi jos pravilnije, pa samim tim i napredujes vise....). Sam, realno prosudi

ninic
17.02.2013, 09:27
uzmi ovako nesto:

http://www.kupujemprodajem.com/Fischer-165sl-2010god-4523259-oglas.htm?filter_id=6550114

ili ovako:

http://www.kupujemprodajem.com/Fischer-SC-65cm-2013g-4478407-oglas.htm?filter_id=6915170

a ja vise volim ovako nesto, mada i sa njima mozes da teras slalom, bez obzira sto su GS, jeftinije su dosta, a po visini su ti ok...

http://www.kupujemprodajem.com/FISCHER-RC4-Worldcup-RC-170-cm-2012--4515063-oglas.htm?filter_id=6915170

Ipak je sve ovo tvrdja varijanta, a imas zelju da napredujes... u svakom slucaju stoji sve za progresora, na tvom mestu ja bi isao na jace..

to je taj lik iz pirota koga sam pomenuo gore,ja sam ga zvao ,kaze da mu skije nisu iz rente nego uzima iz nekog ski kluba,dosta su ocuvane!

mislim da je onaj prvi oglas sto si postavio,rc4 dosta potrosen,zato ga i prodaje za 150.
ako pirocanac da njegov beli rc4 za 240-250,ne bi trebalo puno razmisljati,djavolski dobra skija,ali kao sto neko rece"ako nisi mnogo dobar skijas bice ti kao i svaka druga,neces umeti da izvuces maksimum iz nje"

kazem-djavolski dobra,mada s druge strane--gde ces je voziti u srbiji,na kop-u? kad je guzva i kad borderi preoru staze puci ces od muke sto ne mozes da je ganjas kako treba!

da imam para za jos jednu skiju ja bih je kupio pa makar je vozio i sat vremena dnevno!:yay:

Peja01
17.02.2013, 09:51
U dobroj kondiciji jesam. Ali imam i 45 godina. Pa se bojim da sa godinama moja snaga i kondicija ce samo ici na dole. A ne bih da bacim pare na nešto što će mi kasnije biti teže da kontrolišem. Zato sam se i odlučio na progresora 800, cena mu je odlična, imaju ga samo u duzini 165 cm i mislim da bi mi dobro sluzio i kasnije. To je moje misljenje, ne znaci da sam u pravu.

sasacg
17.02.2013, 10:17
iz mog iskustva i slicnih odnosa gabarita moje malenkosti i skije koju vozim (198-175),ja bih ti rekao da uzmes tu 800-ku...ne verujem da divljas i vozis neki ultra brzi spust,a za te slalomske zavoje i ostale djakonije na snegu,ova skija i njena duzina ce ti biti sasvim ok ;) :ski:

macak011
17.02.2013, 10:22
to je taj lik iz pirota koga sam pomenuo gore,ja sam ga zvao ,kaze da mu skije nisu iz rente nego uzima iz nekog ski kluba,dosta su ocuvane!

mislim da je onaj prvi oglas sto si postavio,rc4 dosta potrosen,zato ga i prodaje za 150.
ako pirocanac da njegov beli rc4 za 240-250,ne bi trebalo puno razmisljati,djavolski dobra skija,ali kao sto neko rece"ako nisi mnogo dobar skijas bice ti kao i svaka druga,neces umeti da izvuces maksimum iz nje"

kazem-djavolski dobra,mada s druge strane--gde ces je voziti u srbiji,na kop-u? kad je guzva i kad borderi preoru staze puci ces od muke sto ne mozes da je ganjas kako treba!

da imam para za jos jednu skiju ja bih je kupio pa makar je vozio i sat vremena dnevno!:yay:

ima jedan lep deo koji nikad ne preoru - gornji deo crne duboke do medjustanice... takodje gornji deo rvene duboke i gvozca je manje vise ok tokom dana... donji i srednji delovi svih ovih staza su uzas vec oko 10-11h kakav god dan bio..

S obzirom da je GS skija u pitanju, a ja tako vozim, najlepsa staza za nju je onaj karaman - pojma nemam jel to "mali" ili koji vec :dontknow:, mesam sa rtnjevom zicom (!) - sto izlazi na kafanu Jaram, na auto put ka Gobeljama, tanjir... :ok:

macak011
17.02.2013, 10:53
U dobroj kondiciji jesam. Ali imam i 45 godina. Pa se bojim da sa godinama moja snaga i kondicija ce samo ici na dole. A ne bih da bacim pare na nešto što će mi kasnije biti teže da kontrolišem. Zato sam se i odlučio na progresora 800, cena mu je odlična, imaju ga samo u duzini 165 cm i mislim da bi mi dobro sluzio i kasnije. To je moje misljenje, ne znaci da sam u pravu.

Neces tu videti mnogo razlike u tvrdoci skije, vec je presudna sirina ispod cipele i tezina skije, ako gledamo ovaj beli fiser GS i progresora - mislim da bi kod mene cena presudila - ne znam posto je progresor?

Cinjenica da ces progresora lakse voditi u zavoj i lakse skijati na razbijenoj stazi, mada skija koju sad vozis nije losa, sta znam? Ako osecas potrebu da ides na jace, onda mozda progresor i nije bas pravo resenje? A sto ne probas da rentiras upravo nju pa da probas jel to-to? :dontknow:

Vidi, ovaj beli GS ima 71 ispod cipele, a teza je daska... tacno negde na pola puta izmedju stare skije i progresora..

Peja01
17.02.2013, 10:56
iz mog iskustva i slicnih odnosa gabarita moje malenkosti i skije koju vozim (198-175),ja bih ti rekao da uzmes tu 800-ku...ne verujem da divljas i vozis neki ultra brzi spust,a za te slalomske zavoje i ostale djakonije na snegu,ova skija i njena duzina ce ti biti sasvim ok ;) :ski:

Ja je nisam probao ali na osnovu utisaka ljudi na forumu ljudi koji je imaju i recenzija odlučio sam se na nju. Našao sam je za oko 260-270 eur /novu/. Volim da vozim brzom ali ne preterujem, naročito ne na veoma strmim delovima (crnim).
Atomic koji vozim (sx 9) je dobar ali mi je ponekad nestabilan, naročito u bržim slalomskim vožnjama. Za veleslalom je sasvim dobar.
Ne volim da skupljam i preprodajem skije pa se zato i pitam šta će mi još jedne (nove) skije skije ako nisu dosta bolje. Zato ako može neko da mi uporedi ovaj moj Atomic sx 9 sa progresorom 800 zaista bi mi puno značilo.

sasacg
17.02.2013, 11:04
tu ti ne mogu pomoci oko poredjenja...sumnjam i da je neko probao oba modela.

ja ti pricam na osnovu iskustva sa progressorom 900,koji je ipak malo tvrdji i zahteva jace noge i bolju tehniku (imas negde recenziju),ali verovatno ce tebi 800 da legne kao meni ovaj (zbog razlike u snazi,tezine,brzine skijanja..)

pretpostavljam da je fischer bolji od tog atomica,ipak je novija skija par godina...

p.s. stvarno smo progressor sektasi :ski: :ski:

macak011
17.02.2013, 11:10
Ja je nisam probao ali na osnovu utisaka ljudi na forumu ljudi koji je imaju i recenzija odlučio sam se na nju. Našao sam je za oko 260-270 eur /novu/. Volim da vozim brzom ali ne preterujem, naročito ne na veoma strmim delovima (crnim).
Atomic koji vozim (sx 9) je dobar ali mi je ponekad nestabilan, naročito u bržim slalomskim vožnjama. Za veleslalom je sasvim dobar.
Ne volim da skupljam i preprodajem skije pa se zato i pitam šta će mi još jedne (nove) skije skije ako nisu dosta bolje. Zato ako može neko da mi uporedi ovaj moj Atomic sx 9 sa progresorom 800 zaista bi mi puno značilo.

Progresor 800 nema metala u sebi, RC daska ima dupli titanijum shell... mislim da mi mozda 900 bio bolji zalogaj - i on ima 2x Ti shell.. :ok:
Mislim da Ti daska definitivno bolje prenosi i slusa komande, a u brzoj slalom voznji ne verujem da bi odgovorio - on je vise za mirniji skijaski dan ;)

Opet, RC daska nije bas pravo resenje, a sa druge strane SC daska - nova - je skupa...

Peja01
17.02.2013, 11:28
Progresor 800 nema metala u sebi, RC daska ima dupli titanijum shell... mislim da mi mozda 900 bio bolji zalogaj - i on ima 2x Ti shell.. :ok:
Mislim da Ti daska definitivno bolje prenosi i slusa komande, a u brzoj slalom voznji ne verujem da bi odgovorio - on je vise za mirniji skijaski dan ;)

Opet, RC daska nije bas pravo resenje, a sa druge strane SC daska - nova - je skupa...

Ja izjutra kad izadjem na stazu skijam po ceo dan, sa jednom kratkom pauzom. Stvarno sam manijak što se toga tiče. Bojim se da bi mi neka tvrdja daska skratila dnevni boravak na snegu. Zato i merkam ovu malčice mekšu dasku (800). Još jedna činjenica nemaju u radnji uopšte progresor 900, a ovo gore je akcijska cena za progresor 800. Pa sad biti pametan.:sm006:

macak011
17.02.2013, 11:33
pogledaj i ovo:

http://www.kupujemprodajem.com/Dynastar-Course-Speed-4393850-oglas.htm?filter_id=14046948#photoBig

ne znam da li je course ili course TI, proveri. Ni ovaj outland 80 nije za bacanje.. :D

i ja sam ski manijak, a nemam puno kondicije, pa me ova matora RC daska iz potpisa ne ubije za ceo dan... JA NE BIH uzeo 800,a ti vidi..

dzoninho
17.02.2013, 11:46
Moram da dodam samo, Outland 80 obican, premekan, Outland 80 Pro mozda moze da dodje u obzir... Ja mislim da ces ti sa progressorom 800 biti prezadovoljan... Doduse, ti trazis slalom skiju dok je Progressor AllMountaine i mislim da bi ti trebao 170 ako bas volis brzu voznju.

macak011
17.02.2013, 11:59
@dzoninho
taj na slici i jeste PRO, na to sam i mislio: :ok:
http://www.kupujemprodajem.com/Dynastar-Outlend-80-pro-172cm-4394482-oglas.htm?filter_id=14046948#photoBig :dziveli:
ne verujem da ce mu 800 biti ok na vecim strminama pri brzom vijuganju - ona jeste cvrsca (ne i tvrda) daska, pa je ok na ledenijim stazama, ali pri jakim slilama ne verujem da nece da "igra" ko lenjir na ivici stola kad ga "okines".. :dontknow:
Mislim da njemu treba ozbiljna SL daska, pa moze i u 165 i nasa pomoc da ga razuverimo da ga nece umoriti ni sada ni za 10 godina.. :ok:

I pored neke aero/nasa/militari tehnologije, mislim da je 800 mekse za njega. Ako voli opustenu voznju na crvenoj stazi OK, ako voli da pusti zamah na crnoj - nije. Ako ga nije umorila stara daska, ne bi ga vala umorila ni rejs kod fiser sc... :D

ninic
17.02.2013, 12:02
kao sto rece Stekan u nekom postu "sa 50 skijam bolje nego sa 30 godina!",iskustvo cini svoje!
mislim da se neces umoriti za 2-5 godina osim ako se ne ugojis za 20kila!
macak je u pravu,ne mozes porediti skiju sa i bez metala u sebi! metalna ploca je zakon! imas vise godina od mene,pretpostavljam i vise dana na snegu,nece ti skoditi tvrda skija!

to sto trazis poredjenje slalomske i veleslalomske skije je kao da pitas da li je ukusnija jagnjetina ili sladoled,jednostavno nisu ista kategorija!
cini se kao da si resio da uzmes Fischera pa sad samo trazis potvrdu da je odluka ispravna!

ja sam vozio Fischer rx 160 cm pa tek kad sam stao na duzu dasku (PROGRESSOR 800-165cm ,TAJ STO HOCES DA KUPIS)
video sam da je osecaj bolji i kupio jos tvrdju skiju od 168 cm a visok sam 175!
krivo mi je sto odmah nisam kupio ozbiljnu skiju nego sam na mom Rx force izgubio 100e za godinu dana!
ako si resio-KUPUJ,dobra je to skija,ali ce se jos ljudi sloziti sa mnom...solidne je tvdoce al moze jaca!

Sve najbolje,u zdravlje da vozis ,sta god odlucis!:dziveli:

macak011
17.02.2013, 12:09
@Peja01:
1. treba ti ozbiljna SL daska - to je idealno
2. nece te umoriti ni najtvrdja SL daska, dovoljno si spreman i sada i za 5-10 god.
3. fiser GS je odlican kompromis zbog cene/duzine/konstrukcije
4. 800 je mekano za tebe, smorices se - da je 900, druga prica - ti vec imas tvrdju dasku

Ja teram GS dasku i umem da je spustam kao SL niz strmek i sasvim sam zadovoljan odzivom skije, osecajem dok vozim i ne smeta mi duzina od 175 na moju visinu od 178, a tvrda je hbga, pritom nemam puno kondicije

dzoninho
17.02.2013, 12:13
Necu da pricam da li ce ga umoriti ili ne jer nisam vozio ceo dan pa ne znam :) Vozio sam samo Atomic Rase SL 163 cm ali svega par staza i odusevljen sam kako drzi u zavojima ali ja ipak volim drugaciji stil voznje, volim da idem i van staze. Ako vozi samo staze i voli da po ceo dan krivuda, onda se svakako slazem da mu pre treba SL nego AllMountaine.

ninic
17.02.2013, 12:17
Necu da pricam da li ce ga umoriti ili ne jer nisam vozio ceo dan pa ne znam :) Vozio sam samo Atomic Rase SL 163 cm ali svega par staza i odusevljen sam kako drzi u zavojima ali ja ipak volim drugaciji stil voznje, volim da idem i van staze. Ako vozi samo staze i voli da po ceo dan krivuda, onda se svakako slazem da mu pre treba SL nego AllMountaine.

...ona za koju sam ti nedavno pustio link!

macak011
17.02.2013, 12:20
Ma SL definitivno, samo je pitanje koji. Ja nisam za 800, nije to vredno tih para - dobra je to skija, daleko od toga, ali rece i ninic, nema metala i cao-zdravo, plastikaner :D

evo nova 900, na popustu:
http://www.gora-i.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_images.tpl&product_id=495&category_id=129&option=com_virtuemart&Itemid=86

ovo je ono sto ti valja, 100%:
http://www.gora-i.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_images.tpl&product_id=498&category_id=129&option=com_virtuemart&Itemid=86

Posle svega recenog, ja bi uzeo onog belog polovnjaka GS i terao ga svud... Opet, ne bih uzimao 800 samo zato sto je cena dobra...

DRAGON
17.02.2013, 12:57
Ja izjutra kad izadjem na stazu skijam po ceo dan, sa jednom kratkom pauzom. Stvarno sam manijak što se toga tiče. Bojim se da bi mi neka tvrdja daska skratila dnevni boravak na snegu. Zato i merkam ovu malčice mekšu dasku (800). Još jedna činjenica nemaju u radnji uopšte progresor 900, a ovo gore je akcijska cena za progresor 800. Pa sad biti pametan.:sm006:

Slicno kao kod mene...i ja merkam 800 kao meku drugu opciju, tj malo meksu skiju jer u Allstaru imam dovoljno titanijuma. A njega se ne bih resavao jer je od prvog dana kod mene, bio je najbolji allmountain model te godine i mislim da ce zavrsiti karijeru na mojim nogama.

Mislim da je zapravo najbolje imati dva para skija. Kad vec ne moze vise...:)

dzoninho
17.02.2013, 12:58
Ja sam opet vozio progressora i nisam siguran da nema metala... Cas sam siguran da ima jedan sloj metala. Metal ima i onaj RX Force a kamoli 800... 900 ima dupli Ti a 800 sam siguran da ima jedan sloj Ti.

dzoninho
17.02.2013, 13:00
Slicno kao kod mene...i ja merkam 800 kao meku drugu opciju, tj malo meksu skiju jer u Allstaru imam dovoljno titanijuma. A njega se ne bih resavao jer je od prvog dana kod mene, bio je najbolji allmountain model te godine i mislim da ce zavrsiti karijeru na mojim nogama.

Mislim da je zapravo najbolje imati dva para skija. Kad vec ne moze vise...:)

Slazem se da treba imati dva para ali nikako dva para istog tipa skija...

DRAGON
17.02.2013, 13:04
Pa normalno. Tvrdje i mekse. Prosto sam nekad u fazonu da livadarim po ceo dan, tj, u poslednje vreme sve vise. Lomatanje po crnim krakim stazama me vise ne privlaci. Preferiram crvene dugacke...

dzoninho
17.02.2013, 13:17
Pa normalno. Tvrdje i mekse. Prosto sam nekad u fazonu da livadarim po ceo dan, tj, u poslednje vreme sve vise. Lomatanje po crnim krakim stazama me vise ne privlaci. Preferiram crvene dugacke...

Hehe, nisam mislio na tvrdje i mekse... Ako imas vec AllMountaine skije sa kojima si zadovoljan, drugi par istog tipa ti uopste ne treba... To ti je isto kao kad bi kupio Progressor 800 i 900. Sa jednim modelom, koji ti vise odgovara, pokrices isto. Ako uzmes Progressor, prodaj taj drugi model, sta ce ti da ti stoji...

macak011
17.02.2013, 13:18
Ja sam opet vozio progressora i nisam siguran da nema metala... Cas sam siguran da ima jedan sloj metala. Metal ima i onaj RX Force a kamoli 800... 900 ima dupli Ti a 800 sam siguran da ima jedan sloj Ti.

"Fischer Progressor 800 (2013)

With no metal, the Fischer Progressor 800 Powerrail still has the pieces of an aggressive front side sk It has a wood core with a bit of carbon to add stiffness but keep the weight down, and a sandwich sidewall to help bite on hard snow. It has Fischer's Powerrail w/binding system to accommodate various boot sole lengths, but it likely won't transfer energy as well as some of the brand's higher-end w/binding systems." :ok:
http://www.skinet.com/ski/gear/fischer-progressor-800-2013

"SPECIALS
AIR CARBON
Ultra lightweight and extremely strong high-tech material from the aerospace industry. Improves handling and performance."
http://www.fischersports.com/en/Alpine/Products/Skis/High-Performance/1088-Progressor-800

DRAGON
17.02.2013, 13:34
Ne trazim ja samo allmountain, gledam razne modele, pa i 800. Njega sam uzeo u obzir jer se pojavila dosta povoljna opcija. Ali istina je da bih pre nesto sa klasicnim SL radijusom.

A i Progressor nije klasicna allmountain skija nego vise naginje on piste.

CrazyKong
17.02.2013, 13:39
Mislim da mogu da se porede bilo koje dve skije, pa tako i sx 9 i progresor 800.
Vozio sam sx9, doduse par sati samo. To je cross skija namenjena za sve uslove voznje po stazi, cini mi se da ima nesto veci radijus, ali ne prevelik oko 15/16.
Meni atomic nije nikada nesto previse odgovarao, ali sx9 skija je bila dosta dobra, i u kracim i duzim zavojima, ne pretvrda, mada je trazila dozu snage da se kontrolise.

Progersor 800 sam nedavno isto vozio par sati, slazem se sa vecinom komentara iznetih ovde o njoj.... Inicijacija zavoja je pesma a zavrsetak zbog "dual radiusa" jos lepsi, ali pri vecim brzinama i malo jacim silama hoce da se malo buni (trese)....osim toga sjajna skija za celodnevno skijanje za srednjeg do naprednog rekreativca.

Inace Progressor 800 je sendvic konstrukcije, tako da ima titana, ali ne dodatnog kako ima 900..

Meni je utisak da je sx9 tezi za voznju, pogotovu za krace zavoje i da nikako nije meski od 800, cak naprvotiv.
Ako uzimas 800 kao bolju i ozbiljniju skiju, nisam siguran da ces biti zadovoljan ali ces sigurno uzivati u voznji svaki minut...osim ako ne teras do daske.

Sve u svemu pitanje je koliko dobro vozis...ako si oko 6/10 -7/10 onda je progresor super izbor.
Ako si bolji , onda nesto jos malo tvrđe (fisher sc, 8s, supershape...).
Ako si jos bolji, onda najtvrđe moguce, wc sl, head sl, 9s, volkl sl....ali racunaj da moras da budes u dobroj kondiciji da uzivas ceo dan na ovakvim skijama

macak011
17.02.2013, 13:55
Inace Progressor 800 je sendvic konstrukcije, tako da ima titana, ali ne dodatnog kako ima 900..

U svemu se slazem, sem da ima metala. Nema ga. Ima neki "Ultra lightweight and extremely strong high-tech material from the aerospace industry", ali metala NEMA. :dziveli:

macak011
17.02.2013, 14:16
@Peja01
Uostalom, ako pazaris 800, onda pravac ova tema:

http://skijanje.rs/forum/showthread.php?t=4391

:D:D:D

CrazyKong
17.02.2013, 14:44
U svemu se slazem, sem da ima metala. Nema ga. Ima neki "Ultra lightweight and extremely strong high-tech material from the aerospace industry", ali metala NEMA. :dziveli:

Koliko znam sendwich konstrukcjia uprosceno znaci da lepkom spajaju vise raznih materijala ( drvo, fiberglas, metal i ko zna sta sve jos). Nekad je tu obavezno bilo titana i to je bila odlika jake i tvrde skije....
Ne nadjoh na netu da li ima ili nema u ovom konkretnom modelu...Sasvim je moguce da su izbacili metal ili ga zamenili sa necim drugim :dontknow:
Mislim da ce Sekan morati da presudi :sm017:

Inace to drugo sto pominjes, je Air carbon i kosriti se vec duze kod fichera...

macak011
18.02.2013, 20:46
evo malo detalja za 800:

Peja01
18.02.2013, 21:25
evo malo detalja za 800:

Ljudi nisam se pre javio zbog toga sto nisam mogao izaci na sajt skijanje rs. Zasto, nemam pojma. Sada sve šljaka pa javljam novosti.
Uzimajući sve vaše primedbe u obzir uzeo sam Progressor 900, 170 cm u prodavnici Gora. Oko 420 eur, ovogodišnji model. Malo je drugačiji po izgledu od prošlogodišnjeg, tj. površina skije je malo bolje zaštićena. Sve ostalo je isto. Prošlogodišnji model je bio oko 30 eur jeftiniji ali samo u dimenziji 165.
E sad trebala bi mi pomoć oko pancerica. Imam sada Atomic bi tech 80, sa štelovanjem hard, soft. Izuzetno mi je udobna, e sad koliko će biti dobra za ove tvrdje skije ne znam. Idem sa društvom u Italiju na skijanje krajem nedelje pa ću tamo i isprobati nove skije.
U svakom slučaju hvala Vam za do sada date dobronamerne savete. Ako mogu ja šta kome da pomognem savetom tu sam. Pozdrav.:dziveli:

stekan
18.02.2013, 21:54
U svemu se slazem, sem da ima metala. Nema ga.
Svakakvih sam se skija nagledao, ali još ne vidjeh skije bez metala.;)

Na sinovom Progressor 700S piše "Aircarbon Ti". Znajući ponešto o marketingu, pretpostavljam da ovo "Ti" označava titanijum, a na skiji primjetih ispred i iza vezova dvije šminkerske pločice metala priljepljene na skiju. Kladim se da su od titanijuma (a možda je i poklopac na vrhu skija od Ti). Na obe piše DRA (Dual Radius Amp) što znači da je u tim pločicama ne čip, već kompletno pojačalo koje pojačava oba radijusa.:sm022: Sjetih se ranijeg Fischer-ovog fazona sa pločicama na kojima je pisalo FT (Frequency Tuning), gdje je ta tehnologija nakon par godina prerasla u FTi (Frequancy Tuning Inside). Bijah jednom ubjeđivan da je unutar te pločice čip koji ovo-ono. Marketing je čudo. Eno npr. ljudi kupe skije sa Amfibijom i odmah bolje skijaju.

Usput, čika Pera kaže da skije sa metalom (osim rubnika) nisu za vožnju po grbama jerbo metal kad se dobro savije ostane savijen.

macak011
18.02.2013, 23:13
@stekan
ja i dalje tvrdim da metala nema - umesto njega ja Air-Carbon. Metala ima na rubnicima i powerrail-u, da ne pominjem vezove, naravno.. Opet, sudim na osnovu interneta, gugla, nisam je secirao, naravno, medjutim, metala = titanijuma nema. Uostalom, evo opet linka i teksta sa jednog ski rivju sajta:

"Fischer Progressor 800 (2013)

With no metal, the Fischer Progressor 800 Powerrail still has the pieces of an aggressive front side sk It has a wood core with a bit of carbon to add stiffness but keep the weight down, and a sandwich sidewall to help bite on hard snow. It has Fischer's Powerrail w/binding system to accommodate various boot sole lengths, but it likely won't transfer energy as well as some of the brand's higher-end w/binding systems."

http://www.skinet.com/ski/gear/fisch...essor-800-2013

Interesantan deo teksta je vidljivo markiran.. ;)

Za razliku od modela 900 za 2012/13 koji IMA titanijuma, model 800 za istu sezonu NEMA. Evo opet uporednog sastava za 800 i 900 sa Fischer sajta - razlika je ocigledna - videti "SPECIALS": :sm018:

macak011
18.02.2013, 23:25
Uzimajući sve vaše primedbe u obzir uzeo sam Progressor 900, 170 cm u prodavnici Gora. Oko 420 eur, ovogodišnji model.

Bravo! Upravo sam i hteo da uticem na tebe da NE UZIMAS 800 - pravi izbor, svaka cast! U zdravlju da ih vozis i da javis utiske posle prvog skijanja! :sm019:

Sto se cipela tice, flex 80 - sasvim ok za ovu dasku, mada bi moj izbor pao na 95-100, ali to vec nije tolika razlika. Cipela je dakle OK, ali ako imas mogucnosti, probaj/nabavi neku Fischer Soma pancericu stotku - cujem da i Nordika radi tu tehnologijju analognu SOMI - takozvani NFS - natural foot stance, sto nije nista drugo do V-pozicija stopala u cipeli zbog prirodnog stava i boljeg prenosa sile na pancu, pa dalje na skiju i sneg - uzivanje je garantovano jos za nijansu vece.. :yay:

Peja01
18.02.2013, 23:41
Bravo! Upravo sam i hteo da uticem na tebe da NE UZIMAS 800 - pravi izbor, svaka cast! U zdravlju da ih vozis i da javis utiske posle prvog skijanja! :sm019:

Sto se cipela tice, flex 80 - sasvim ok za ovu dasku, mada bi moj izbor pao na 95-100, ali to vec nije tolika razlika. Cipela je dakle OK, ali ako imas mogucnosti, probaj/nabavi neku Fischer Soma pancericu stotku - cujem da i Nordika radi tu tehnologijju analognu SOMI - takozvani NFS - natural foot stance, sto nije nista drugo do V-pozicija stopala u cipeli zbog prirodnog stava i boljeg prenosa sile na pancu, pa dalje na skiju i sneg - uzivanje je garantovano jos za nijansu vece.. :yay:
Hvala na savetu:).Javljam se sa reportažom kada se vratim. Pogledaću i pancerice sutra. Videću šta imaju. Dosta toga je prodato jer sada daju nekakve popuste. Da li je tvrdoća odnosno flex isti kod Fishera i Nordice. Mislim da li je 100 -tka kod Fishera isto kao i 100-tka kod Nordice? Šta bi bio tvoj izbor? Svakako ću da probam da vidim da li su mi udobne.

macak011
18.02.2013, 23:44
Fischer viron 95 ili progresor 100 cipela...

stekan
19.02.2013, 07:26
@stekan
ja i dalje tvrdim da metala nema - umesto njega ja Air-Carbon. Metala ima na rubnicima i powerrail-u, da ne pominjem vezove, naravno..
Ciljao sam na rubnike kad napisah da ne vidjeh skije bez metala. A Progressor 700S sam naveo kao primjer da i kad na skiji piše "Ti" to ne mora da znači da je titanium iskorišten kao konstruktivni materijal skije. Danas je sve marketing (prevod: prodavanje magle).
I ne smatram da prisustvo titanijuma u skiji automatski znači da je skija bolja od one bez njega.

macak011
19.02.2013, 07:51
Samo prisustvo titanijuma to ne mora da znaci ali za specijalan slucaj kada u okviru istog proizvodjaca na istoj liniji kvaliteta jedna skija stoji ispod druge, pa ta koja je ispod nema titanijuma, onda je potpuno sigurno da je ona sa titanijumom - u ovom slucaju 900 - bolja, u smislu da bolje vrsi " transfer enegije" od one bez titanijuma, 800-ka. Medjutim, upravo je 800ka prosle godine ponela epitet skije koju "apsolutno preporucuju za kupovinu" u okviru allmountain skije u gornjem delu skale...
U svakom slucaju, pozdravljam @Pejin izbor 900 i ponavljam, za nekoga ko uzima prvu skiju, a pozicioniran je kao jaci -srednji-do-napredni-skijas, 800 bi bila pravi izbor.

stekan
19.02.2013, 08:02
Slažem se 100%.

macak011
19.02.2013, 09:20
imao sam prilike da se druzim sa ovom skijom citav jedan dan u cipeli progresor 110 flex:

http://www.youtube.com/watch?v=EuFCRL_cyJI

Verujem da je ovosezonski 900 rame uz rame sa ovom skijom, tim pre sto ima 2x titanijum shell, identicne mere i mogu samo da kazem da je pravo uzivanje voziti ovakvu skiju... Ja inace pod nogom imam neku nazovi rejsing repliku GS, koja ima odlican odziv ali sam sa progresorom 10+ mnoooogo lakse ulazio u zavoj nego sa mojom cistokrvnom GS skijom...

Dakle, 900 je prava pravcata skija za celodnevno uzivanje, kako sa kracim, tako i sa duzim zavojima srednjih i vecih brzina (dvostruki radijus - na vrhu jedan R, drugi R na ostatku skije), plus vecom stabilnosti zahvaljujuci sa 74-75 ispod cipele... Ako se "steknu uslovi" vrlo verovatno bi moja sledeca skija bio, da tako kazem, "downgrade" na progresor 900 zbog izuzetnih manevarskih sposobnosti i svestranosti skije. U tom smislu, kao vec osvedoceni fischer fan, postajem i progresor sektas :D:D:D

jopopo
19.02.2013, 09:38
I SOMA sektaš :)

CrazyKong
19.02.2013, 09:54
Visestruki sektas :)

Nego, da zakljucim i ja definitivno metala u 800 nema :ski:
U medjuvremenu sam nasao slicne opise kao i macak, pa samo da potvrdimo to sto je on od pocetka lepo pricao :sm021:

Inace dobri delom se slazem i za fischer sektasenje, sam sam izmenajo par modela doticnog proizvodjaca.

Evo na cemu smo skijali pre kojih 4-5 godina :)
http://www.skimagare.info/gallery/var/albums/lesMenuires%20decembar%202007/DSC00505.JPG?m=1353056327

macak011
19.02.2013, 09:54
I SOMA sektaš :)

Moj rostilj: jedan progresor u somunu sa vakumom! :sm011:

Peja01
19.02.2013, 10:04
Da znaju ljudi iz Fishera kakav marketing radi na forumu morali bi da ga uključe u svoj marketing tim. Više on uradi na forumu nego prodavci Fishera u Srbiji. Potpisujem.:ski:

stekan
19.02.2013, 14:05
Evo na cemu smo skijali pre kojih 4-5 godina :)
http://www.skimagare.info/gallery/var/albums/lesMenuires%20decembar%202007/DSC00505.JPG?m=1353056327

Eeeee, odmah se sjetih druga Bileka. Long live Bilek! Ko razumije, shvatiće.

P.S. AMC serija je bila od čistog Air Carbona: karbonska skija sa ispunom od vazduha. Bio sam šokiran kad sam ih bušio i naišao na prazan prostor. I opet su skije bile super.
P.S.2 Crni AMC 76 sa Vist vezovima mi izgleda poznato...

CrazyKong
19.02.2013, 15:32
Eeeee, odmah se sjetih druga Bileka. Long live Bilek! Ko razumije, shvatiće.

P.S. AMC serija je bila od čistog Air Carbona: karbonska skija sa ispunom od vazduha. Bio sam šokiran kad sam ih bušio i naišao na prazan prostor. I opet su skije bile super.
P.S.2 Crni AMC 76 sa Vist vezovima mi izgleda poznato...

Ja tada je cika Bilek radio punom parom pa smo i mi vozili ovo sto nam ponudi :)
Nego, nisam napomenuo da su ovo sve skije samo jednog app...tj 6 od 6 :sm018:

Peja01
19.02.2013, 17:26
Fischer viron 95 ili progresor 100 cipela...
Bio u Gori. Nemaju brojeve. Imaju samo flex 11. Cena ubija, na popustu cca 29000 din. Probao sam je neudobna mi je da li subjektivno zbog cene ili zbog nečeg drugog ne znam.

macak011
19.02.2013, 19:22
Pancerica mora da se trazi i da se proba. Ja sam slucajno naleteo na Fischer pancericu, verovatno ces i ti tako naleteti na neku svoju. Moras da ih probas, probas, probas...

ninic
19.02.2013, 19:28
ima jedan lik ,prodaje nove Lange comp pro,flex 130 ili 140 za oko 100e,nove!
ja mislim da je to korektna cena za takav komad opreme...
ako se odlucis iskopacu od negde broj telefona....
mislim da i onaj pirocanac "blacky ski pass" ima cipele sa jacim flexom za oko 100-120e,nove!

Peja01
19.02.2013, 20:01
ima jedan lik ,prodaje nove Lange comp pro,flex 130 ili 140 za oko 100e,nove!
ja mislim da je to korektna cena za takav komad opreme...
ako se odlucis iskopacu od negde broj telefona....
mislim da i onaj pirocanac "blacky ski pass" ima cipele sa jacim flexom za oko 100-120e,nove!
Morao bih ja to da probam. Onda flex je bojim se pretvrd za mene. Ipak treba da budem ceo dan u njima. Idem sad na skijanje krajem nedelje pa ću videti vani da li mogu šta da nadjem. Čini mi se da bi mi zbog malo širog stopala odgovarala Fischer Soma Viron 95. tako mi se čini iako ga nisam ni probao. Probao sam jedan model Dalbello u Planet bike, oko 20.000 din, dobro sam se osećao u njemu, e sad ne znam kako se ponašaju na celodnevnom skijanju. Kakve su generalno te pancerice i da li ih neko koristi? Flex je 100.

dzoninho
19.02.2013, 20:15
Dalbelo Axiom 11 je super panca, siroka je 105mm i jako udobna, ima je moj najbolji drug. A i Dalbelo Viron 10 bi isto mogao da probas...

jopopo
19.02.2013, 20:46
'Ajde "Fišer sektaši", otvorite posebnu temu, zaslužili ste! :)

sasacg
19.02.2013, 21:03
ako ti je sire stopalo,onda tesko da ce ti Lange odgovarati...

mozda salomon cs100 da probas,on je malo siri, a dovoljno tvrd...mislim da je na popustu u Beosportu

hehehe
19.02.2013, 21:09
Evo jedne fine stare slike... tek da se vidi da postoje i drugi brendovi :)
(Crazy Kong, hehehe, stekan, Markoos, Top, Vujce)

DRAGON
19.02.2013, 21:16
Jedini nacin je da krenes redom i pokusas da nadjes ono sto ti odgovara. Danas svi prave odlicne pancerice i imaju modele za siroko stopalo. Posto nosis B-Tech i odgovara ti, proveri da li imaju tvrdju, to je sad serija B. Znam da ima 90, pa 120...nisam siguran za 100. Takodje imaju Live Fit tehnologiju, pa vidi...
Zeznuto je to...ja sam dugo birao, na kraju je opet moralo na bootfitting.

Peja01
19.02.2013, 21:38
Videću sutra u Beosportu šta imaju. Najverovatnije idem sa ovim svojim B tech 80 na skijanje. Interesuje me (do sada se nisam mnogo udubljivao u to vec sam je uvek drzao na hard) da li prebacivanjem na hard povecavam tvrdocu ove pancerice na veci flex od 80 ili je to njen maksimum? Pitao sam na par mesta i dobio razlicite odgovore.

macak011
19.02.2013, 21:48
80 je njen max, trazi siru u stopalu, bice ti udobnija. Mislim da ces lepo da odskijas i sa tvojih 80. I do sada si vozio ozbiljnu skiju. Jedino resenje je da obujes ski carape i da probas, probas, probas...

Peja01
19.02.2013, 22:38
80 je njen max, trazi siru u stopalu, bice ti udobnija. Mislim da ces lepo da odskijas i sa tvojih 80. I do sada si vozio ozbiljnu skiju. Jedino resenje je da obujes ski carape i da probas, probas, probas...

Hvlala. Ceo dan sam probao, probao, probao. Noga me zabolela i otišao sam kući. Smučile su mi se pancerice:confused:. No ne predajem se. Sutra kada uhvatim vreme odoh da probam Atomic pancerice u Beosportu.

Bitterman
20.02.2013, 01:50
Atomic Live Fit, definitivno, trebalo bi da ih ima u intersportu.

Peja01
20.02.2013, 08:53
Atomic Live Fit, definitivno, trebalo bi da ih ima u intersportu.

Bio sam juče. Sve je desortirano zbog rasprodaje, nemaju Atomic u mojoj veličini. Idem u Beosport danas pa ću da vidim. Moram poneti nekakve grickalice da ubijem vreme dok budem dzedzao u plastičnim kutijama!

macak011
20.02.2013, 09:04
samo opusteno - tvoja pancerica, ponavljam, nije losa, moze sa njom odlicno da se odskija svaki teren u krajnjoj liniji. E sad, ja prvi savetujem da se uzme nova pancerica, medjutim ako ne uspes da nadjes novu, uvek su tu polovne? Ti teras 104mm siroku, pa ti treba u principu siroka panca. Koji broj/mondoint si probao/nosis?

macak011
20.02.2013, 09:41
Ne znam sve detalje ovih panci niti broj koji nosis ali evo:

1. http://www.kupujemprodajem.com/head-pancerice-vector-100-43-5broj-4685744-oglas.htm?filter_id=18463818
2. http://www.kupujemprodajem.com/Nordica-W12-flex-90-100-broj-43-4608307-oglas.htm?filter_id=18466210
3. http://www.kupujemprodajem.com/LANGE-Nove-Pancerice-POVOLJNO-4584383-oglas.htm?filter_id=18466259
4. http://www.kupujemprodajem.com/Salomon-course-42-4558749-oglas.htm?filter_id=18466422
5. http://www.kupujemprodajem.com/HEAD-xrc-27-41-42-SNIZENJE--4532938-oglas.htm?filter_id=18466633
6. http://www.kupujemprodajem.com/Pancerice-Nordica-br-44-4515939-oglas.htm?filter_id=18466657

itd...

DRAGON
20.02.2013, 10:36
Idi u Salto M na Banovom brdu, sad je i Nordica na popustu...

Peja01
20.02.2013, 14:29
Svugde bio danas, svašta probao. Sve mi se zgadilo. Desortirani su, dosta toga su prodali zbog popusta i to je to. Idem sa ovim što imam. Probaću u Livignu, ima jedna radnja sa Fisherovom opremom tamo,videću šta imaju i koje su cene.

dzoninho
20.02.2013, 14:38
Livigno je bescarinska zona tako da moguce da dobro prodjes.

macak011
20.02.2013, 14:52
Ma slusaj, zasto jednostavno ne probas da rentiras, ne moras po svaku cenu da kupujes pance ovde... Sa rentom ces lako provaliti sta ti odgovara, a onda pojuri tu i tu cipelu i cao-zdravo. Uostalom, tamo mozda i jeftinije prodjes sa kupovinom ;)

Ako vec budes mogao da biras u Fiser radnji, pogledaj vakum fit cipele, one se potpuno formiraju prema stopalu, pa na taj nacin i rasire dovoljno:

ova cipela po tabeli ima 103mm, medjutim, to varira +/- 5mm ako se ne varam posle vakum fita:
1. http://www.fischersports.com/en/Alpine/Products/Boots/VACUUM-FIT/1256-Soma-Vacuum-Hybrid-9-PLUS

ova takodje:
2. http://www.fischersports.com/en/Alpine/Products/Boots/VACUUM-FIT/1254-Soma-Vacuum-110-(carryover)

ova vec nema vakum fit ali je siroka:
3. http://www.fischersports.com/en/Alpine/Products/Boots/Performance/All-Mountain-Performance/1269-Soma-Viron-10

malo uza:
4. http://www.fischersports.com/en/Alpine/Products/Boots/Performance/High-Performance/1267-Soma-Progressor-10

ovo je moja zelja, ni ovo nije lose:
5. http://www.fischersports.com/en/Alpine/Products/Boots/Freeski/1277-Soma-RANGER-10

Ajd' pa da ipak na nozi bude fiser! :D

Peja01
20.02.2013, 18:05
Ma slusaj, zasto jednostavno ne probas da rentiras, ne moras po svaku cenu da kupujes pance ovde... Sa rentom ces lako provaliti sta ti odgovara, a onda pojuri tu i tu cipelu i cao-zdravo. Uostalom, tamo mozda i jeftinije prodjes sa kupovinom ;)

Ako vec budes mogao da biras u Fiser radnji, pogledaj vakum fit cipele, one se potpuno formiraju prema stopalu, pa na taj nacin i rasire dovoljno:

ova cipela po tabeli ima 103mm, medjutim, to varira +/- 5mm ako se ne varam posle vakum fita:
1. http://www.fischersports.com/en/Alpine/Products/Boots/VACUUM-FIT/1256-Soma-Vacuum-Hybrid-9-PLUS

ova takodje:
2. http://www.fischersports.com/en/Alpine/Products/Boots/VACUUM-FIT/1254-Soma-Vacuum-110-(carryover)

ova vec nema vakum fit ali je siroka:
3. http://www.fischersports.com/en/Alpine/Products/Boots/Performance/All-Mountain-Performance/1269-Soma-Viron-10

malo uza:
4. http://www.fischersports.com/en/Alpine/Products/Boots/Performance/High-Performance/1267-Soma-Progressor-10

ovo je moja zelja, ni ovo nije lose:
5. http://www.fischersports.com/en/Alpine/Products/Boots/Freeski/1277-Soma-RANGER-10

Ajd' pa da ipak na nozi bude fiser! :D

Videću šta imaju. Pogledaću i te vakum varijante, samo pretpostavljam da im je i cena :eek:

average
20.02.2013, 20:29
Pa 500 evra je cena za Vacuum Fit, mozda neki popust eventualno jer se sezona blizi kraju a najavljeni su novi modeli

macak011
20.02.2013, 20:45
vidi, pancerica se u principu kupuje na duze vreme, dok se ne razbuca toliko da joj ulozak vise nije funkcionalan kao na pocetku.. Sto rece nas drug @Sapa, kod pancerica se ne modiras, to je najvazniji deo opreme. Sto se somuna u vakumu tice :) to je bas vrh, po mom misljenju, tim pre sto ides tamo gde imaju te vakum fit masine.. Mislim da vredi, jer se kompletna pancerica - I ulozak I skoljka - oblikuju prema stopalu skijasa...

macak011
20.02.2013, 20:56
Imas jednu fischer vacuum od 130flexa u oglasima ovde na forumu, za 200e, a ona ima jos 4x besplatni fitting na fit masini u SLO - mislim da je to prejako ako ti i odgovara broj ali da znas da ima i to.ga..

Peja01
20.02.2013, 21:45
vidi, pancerica se u principu kupuje na duze vreme, dok se ne razbuca toliko da joj ulozak vise nije funkcionalan kao na pocetku.. Sto rece nas drug @Sapa, kod pancerica se ne modiras, to je najvazniji deo opreme. Sto se somuna u vakumu tice :) to je bas vrh, po mom misljenju, tim pre sto ides tamo gde imaju te vakum fit masine.. Mislim da vredi, jer se kompletna pancerica - I ulozak I skoljka - oblikuju prema stopalu skijasa...
Sve to stoji što si napisao. Ali su preterali sa cenom. Pancerica dodje ko led televizor. Padace njima cena, to je nova tehnologija i sada šišaju. Pogldedaću nešto i jeftinije, gledaću neki flex 100 ako nadjem. I po ceni i po tvrdoći mislim da bi mi odgovarao. Sad je kod nas jadan izbor. Tamo bi trebalo da je bolje. Šetaću se posle skijanja i neće mi biti teško da probam nešto ako mi se učini da je dobra kupovina i da mi je udobna. Danas sam probao i Rossignol pancerice. Nisu mi ostavile loš utisak. Kakav je taj Rossignol?

stekan
20.02.2013, 22:45
...Kakav je taj Rossignol?

Mnogo dobar, ali na našim prostorima ne puno zastupljen. Gledano decenijama unazad, pancerice te fabrike je vozio Ingemar Stenmark, ali je na njima tada pisalo Caber. Rossignol je kasnije kupio tu fabriku (kao što je npr. Atomic kupio Koflach).

hogar
20.02.2013, 23:10
Mnogo dobar, ali na našim prostorima ne puno zastupljen. Gledano decenijama unazad, pancerice te fabrike je vozio Ingemar Stenmark, ali je na njima tada pisalo Caber. Rossignol je kasnije kupio tu fabriku (kao što je npr. Atomic kupio Koflach).

Malo OT: U stara dobra vremena se znalo ko proizvodi skije (otprilike sve današnje marke), ko vezove (Tyrolia, Salomon, Marker, Look,...), a ko pancerice (Nordica, San Marco, Dynafit, Lange, Salomon, Caber, Koflach, Alpina...)... Iako je najpoznatiji bio prvo po vezovima, čini mi se da je Salomon među prvima počeo proizvoditi sve 3 glavne skijaške "komponente"...

macak011
21.02.2013, 06:53
@Peja01
Usudicu se da kazem da danas ne postoje lose pancerice - tehnologija proizvodnje je toliko napredovala da danas svi prave pancerice na vrhunskom nivou - odlucuju samo finese, a u stvari samo tvoja noga moze da zna koje su najbolje. Samo pod pretpostavkom da su pancerice vise proizvodjaca udobne tvojoj nozi, tek onda odlucuju sitnice : vakum fit I soma kod fisera, nfs kod nordike, broj I polozaj kopci kod full tilt, sirina pancerice kod atomika, kontraprimer kod salomona, itd, itd...
Dakle, opet moras da probas, probas, probas... :D

Peja01
21.02.2013, 07:47
@Peja01
Usudicu se da kazem da danas ne postoje lose pancerice - tehnologija proizvodnje je toliko napredovala da danas svi prave pancerice na vrhunskom nivou - odlucuju samo finese, a u stvari samo tvoja noga moze da zna koje su najbolje. Samo pod pretpostavkom da su pancerice vise proizvodjaca udobne tvojoj nozi, tek onda odlucuju sitnice : vakum fit I soma kod fisera, nfs kod nordike, broj I polozaj kopci kod full tilt, sirina pancerice kod atomika, kontraprimer kod salomona, itd, itd...
Dakle, opet moras da probas, probas, probas... :D
Najviše mi se svidja ova tvoja poslednja rečenica:glavaozid

macak011
21.02.2013, 07:54
Sta ono bese jos..? A da, ponesi grickalice! :D

macak011
21.02.2013, 07:57
Sta ono bese jos..? A da, ponesi grickalice! :D

Bez zezanja, ti verovatno imas siroku nogu, a mozda ti je potreban i dobar boot fitter, a to vec ne znam gde ima, pre ce biti u inostranstvu.. :(

Milos011
21.02.2013, 08:17
Bez zezanja, ti verovatno imas siroku nogu, a mozda ti je potreban i dobar boot fitter, a to vec ne znam gde ima, pre ce biti u inostranstvu.. :(

Video sam reklamu za boot fitting u Beosportu u SC. Ne znam kako rade, nisam bio... ali eto... ima i u Beogradu.

Peja01
21.02.2013, 08:36
Radnici koji rade u ovim sportskim radnjama kod nas su neverovatni. Kao da su na prislilnom radu. Boli ih uvo da li ćeš kupiti nešto ili nećeš. Ja tražim jednu pancericu on mi donese i nestane a radnja prazna. Ja ga dozivam, daj još jednu da probam. Nije da ne donese, donese on ali veći broj. Ja mu kažem, pa to je veći broj. On kaže aha, donese mi pancu i opet nestade.
Ili drugi primer. Ja kupujum pancerice, žena pored mene kupuje rukavice ili kacigu. Bira boju, dezen, oće da joj se slaže uz nešto od njene odeće, boga pitaj šta. On više pažnje poklanja njoj, a pritom joj je sve na izvolte nego meni onako osakaćenom koji baulja u jednoj pacerici po radnji. Opet moram da privlačim njegovu pažnju gestikulacijom. Ma da ti se smući kupovina. Ja mislim da oni u potpunosti se služe logikom, "ne možeš ti mene malo da platiš, koliko ja malo radim"
Čast izuzecima.

macak011
21.02.2013, 09:07
Video sam reklamu za boot fitting u Beosportu u SC. Ne znam kako rade, nisam bio... ali eto... ima i u Beogradu.

Video sam to ali ne smem da preporucim jer ne znam, upravo to. Znajuci da su mi u istom tom Beosportu deciju skiju probusili kroz vez i bazu i tako vratili nazad (!!) apsolutno ne smem da ih predlozim.. :hair:

sasacg
21.02.2013, 09:20
Ovaj decko koji radi biitfitting u eosportu je valjda radio u inostranim ski centrima i deluje kao da zna posao...Od pre par meseci je u Beosportu i kad sam ja kupovao pance,bio je veoma usluzan...nije da mi je trebala pomoc da odredima sta mi odgovara,ali fino smo popricali o pancama uopsteno,skijama,bootfittingu...uglavnom,dosta pozitivni utisci :ok:

macak011
21.02.2013, 09:25
...uglavnom,dosta pozitivni utisci :ok:

Ja sam samo jednom servisirao moje skije i stavljao vez na decije i posle tog loseg iskustva koje je bilo prosle sezone, za mene su oni najobicniji shabani. Ne znam kakva je situacija ove godine, da li su to isti ljudi ili ne. :awm2: :sm008:

sasacg
21.02.2013, 09:52
Verujem i secam se te price,ali mislim da je ovaj decko novi i da ozbiljnije shvata svoj posao...tekav sam utisak stekao,mozda gresim

macak011
21.02.2013, 10:05
Verujem i secam se te price,ali mislim da je ovaj decko novi i da ozbiljnije shvata svoj posao...tekav sam utisak stekao,mozda gresim

Pozdravljam, za njega nista i ne kazem, vidim da kazes da je tu tek par meseci - stavise, raduje me cinjenica da ce od njega neko novi nesto i da nauci, pa i oni stari shabani mogu da stanu u red. Problem sa onim starim ljudima je njihov stav - nadobudni su i misle da sve znaju, a najobicniji su slepci - ispao sam kreten sto sam uopste i jedan jedini dinar ostavio tada. Trebalo je da budem "jerk" i da napravim scenu ali sam (na moju zalost ili na njihovu srecu ?!?) lepo vaspitan. Nek im je na alal. Mene vise nece videti - radije bih se spakovao i otisao u AUT na bootfitting ili u SLO na kupovinu panci. Ovde vredi samo jos kupovati burek - cak ni jogurt vise nije siguran! :hair: :sm008:

DRAGON
21.02.2013, 17:08
Svako ko ide negde u neki veci ski centar, moze da se informise o bootfitingu i mestu gde to moze da odradi kako valja. Ja sam imao srece da sam bio u Chamonixu i otisili smo kod jednog od najboljih fittera u Evropi koji je radio za mnoge poznate takmicare. Iskoristio sam priliku da mi resi problem, koji nije bio veliki, ali me je nervirao. Dao mi covek neke specijalne uloske, malo sredio jedan oklop i sad je super... Da je jeftino, nije, kostalo me 50 evra, ali sam brzo zaboravio na njih kad sam krenuo da skijam. Meni je super sto sam imao priliku da budem tamo i gledam kako radi majstor. Drugar i ja smo visili sat vremena u servisu, bilo je mnogo interesantno.

macak011
21.02.2013, 17:19
Blejah malo po netu u pauzi rada ovog sajta, te obratih paznju malo na pomalo zaboravljene Full Tilt - ex Raichle

@Peja01
vidis, ove ne bi bile lose za tebe, sa promenljivom jezikom podesavas flex, sve zivo im se menja, ima rezervnih delova... Bas bih voleo da ih probam! :D

http://fulltiltboots.com/ski-boots/high-five-1213
http://fulltiltboots.com/ski-boot-parts

U dilerima ima Srbija, ali grad je na zalost: Penzberg, Germany... :D:D:D
U Livinju ima:
Heralc S.R.L.
Via Plan 21/H
Livigno

pa ne bi bilo lose da ih posetis, mislim da itekako vredi - jos bolje, ako budes mogao popisi i javi cene!

Peja01
21.02.2013, 18:06
Blejah malo po netu u pauzi rada ovog sajta, te obratih paznju malo na pomalo zaboravljene Full Tilt - ex Raichle

@Peja01
vidis, ove ne bi bile lose za tebe, sa promenljivom jezikom podesavas flex, sve zivo im se menja, ima rezervnih delova... Bas bih voleo da ih probam! :D

http://fulltiltboots.com/ski-boots/high-five-1213
http://fulltiltboots.com/ski-boot-parts

U dilerima ima Srbija, ali grad je na zalost: Penzberg, Germany... :D:D:D
U Livinju ima:
Heralc S.R.L.
Via Plan 21/H
Livigno

pa ne bi bilo lose da ih posetis, mislim da itekako vredi - jos bolje, ako budes mogao popisi i javi cene!
Hvala na predlogu. Sutra idem sa društvom i pokušaću da pronadjem za sebe pancerice. E sad šta ću sve stići da obidjem ne zavisi samo od mene nego i od ekipe. U Svakom slučaju videću šta ću da pronadjem i ako bude što interesantno napisaću kada se vratim.
Pozdrav i javljam se sa utiscima kada se vratim.

macak011
21.02.2013, 19:08
Aj pa uzivaj sa progresorom, bices ti zadovoljan I sa tom 80icom.. :)

Peja01
21.02.2013, 19:09
Aj pa uzivaj sa progresorom, bices ti zadovoljan I sa tom 80icom.. :)
Hvala.:ski:

trendo
21.02.2013, 19:49
Taj Full Tilt ima u komsiluku

http://www.stormshop-bg.com/product_info.php?products_id=1431

i to jeftinii nego na zvanicnom sajtu
baska ako bugarin ne dade taxfree onda
dade toliki popust da ti isti dokument i ne treba

ibane
21.02.2013, 21:01

Pa ovi sisaju mlade majmune sa cenom. Ne znam da li to stvarno toliko vredi?
Da li ima u Bugarskoj negde da se radi boot fitting?
Meni trebaju ulosci posto gazim na unutrasnju stranu stopala. Ulosci koji prave Rudno i slicni su debeli i ne mogu da stanu u pancericu. Verovtno i pored ulozaka bi trebalo mozda jos nesto da odradi da bi pancerica bila bila full.

DRAGON
21.02.2013, 21:55
http://www.superfeet.com/activity/skiing/Green.aspx

Ove je meni stavio u pancericu i mnogo je bolje sad. Medutim, kad odes na "skiing", videces razlicite tipove ulozaka, pitanje je koji tebi treba i odgovara. Kad uporedim original Nordicin i ovaj moj, fabricki je smesan.

ibane
21.02.2013, 23:40
Super. Aj pogledacu n sajtu ako mogu da nadjem koji bi meni odgovarao i da vidim kako bih mogao da kupim posto vidim da ima online store ali nisam ulazio za sada da vidim da li je i kako moguca online kupovina. Jel je tebi radi jos nesto sem tog sredjivanja oklopa? Jel je to bilo vezano za da kazem podesavanje zbog ulozaka ili zbog neceg drugog?
Ja se jedino plasim da kupim tako nesto na slepo bez probe. Imam malo vislji ris i sta ako ubacim ulozak u pancericu i posle ne mogu da obujem panacericu ili me zulja, steze i bude mi neudobna?

DRAGON
22.02.2013, 08:50
Jeste, malo je teze bez probe...ja imam isti problem. Kao da je simptom blago ravnih tabana, onda su mi unutradnja strana cuklja i jedna koska malo ispod previse pritiskali zid pancerice. Takodje u najsirem delu stopala me je malo pritiskalo kad jace stegnem. Ovaj ulozak je znatno popravio situaciju sa polozajem stopala, tako da je pritisak cuklja mnogo manji, a malo mi je poradio da oklopu, ali dole bas u najsirem delu stopala. Isto imam visok ris i nemam neki problem sad sa uloskom.

Ali covek radi toliko dugo da mu je dovoljno da te pogleda minut i vec mu je jasno.

ninic
22.02.2013, 09:14
Jeste, malo je teze bez probe...ja imam isti problem. Kao da je simptom blago ravnih tabana, onda su mi unutradnja strana cuklja i jedna koska malo ispod previse pritiskali zid pancerice. Takodje u najsirem delu stopala me je malo pritiskalo kad jace stegnem. Ovaj ulozak je znatno popravio situaciju sa polozajem stopala, tako da je pritisak cuklja mnogo manji, a malo mi je poradio da oklopu, ali dole bas u najsirem delu stopala. Isto imam visok ris i nemam neki problem sad sa uloskom.

Ali covek radi toliko dugo da mu je dovoljno da te pogleda minut i vec mu je jasno.

a koliko kostaju te usluge?

macak011
22.02.2013, 09:53

Na zalost, sve ove modele imaju i to su u sirini 99mm, a ove sire od 102 mm nemaju na lageru. Treba ih pratiti... :)

U Americi su recimo ove First Chair na popustu 480 $ (osnovna cena 600$=450e) sto je nekih 360e, a u BUL su 420e. Treba ih traziti na kraju sezone uz popuste koji su vec poceli.. @Peja01 video si :ok:

Pa ovi sisaju mlade majmune sa cenom. Ne znam da li to stvarno toliko vredi?

Kazu mnogi da itekako vredi. Ja bih voleo da ih probam.

DRAGON
22.02.2013, 10:34
a koliko kostaju te usluge?

Skupo je, ali kako se uzme. Mislim da su jednostavniji zahvati 50-tak evra. Toliko su mene kostali ulosci i sto mi je malo doterao pancericu. S obzirom na to da su samo ulosci oko 20-30, onda je za ostalo uzeo za ruke.

Po mom misljenju se isplati ako kupis dobru pancericu i mislis da je vozis malo duze. Ja se uopste nism pokajao.

http://www.thebootroom.fr/eng/Home.html

DRAGON
24.02.2013, 11:28
Sto se tice bootfittinga u Beosportu, kaze mi drugar da su postali partner austrijske firme Boot Doc, koja se bavi uloscima, odnosno postoji mogucnost da se napravi custom ulozak prema otisku stopala. Tako da bi trebalo proveriti. Mozda stvarno mogu da odrade kako treba.

Evo zvanicnog sajta:

http://www.boot-doc.com/

wlad
24.02.2013, 16:52
Boot doc je jedna od najpoznatijih kompanija koja pravi uloške. U Austriji mi je prodavac rekao da preko 50% ljudi izbaci originalan footbed i stavi od boot doc-a, e sad ljudi uglavnom stavljaju / kupuju gotov footbed - a za custom footbed moraš kod fittera (ili ako to rade u radnji) - procedura je dosta brza, sazuješ se, staneš na neki mekani materijal, oni prekroje footbed za tvoje stopalo i stave ti ispod nogu da stojiš na njemu neko vreme (jedino kod prstiju podmetnu još nešto da imaš viška prostora oko prstiju) i to je u suštini to (pričam za custom verziju)...

Topla preporuka za custom footbed, on obezbeđuje bolju podršku stopala u cipeli i ispravlja eventualne manje nepravilnosti stopala.

DRAGON
24.02.2013, 17:22
To je to, samo je pitanje koliko su u Beosportu savladali gradivo. Ako jesu, to je pun pogodak.

gevara
24.02.2013, 18:30
Dajte nešto o VW Progresoru 800 :), poželili se ljudi...

Peja01
04.03.2013, 09:35
Sinoć sam se vratio sa skijanja. Progressor 900 se pokazao na mojim nogama odlično, super vodljiva skija, lepo ulazi kako u veoma kratke tako i duge zavoje. Na pravcu i pri većim brzinama veoma stabilna. Prvi dan skijanja su obeležile snežne padavine i ne baš dobro pripremljene staze (što je i razumljivo, jer je sneg padao celu noć). I na tako nepripremljenoj stazi sasvim lepo sam uzivao na skijama. Ni narednih dana /koji su bili perfektni za skijanje sa celodnevim suncem/ nisam osetio nikakav napor u kontrolisanju skija iako smo skijali po ceo dan, sa kratkim pauzama za ručak. Pancerice sa flexom 80 su solidno pratile moje komande, mada na momente se osećala neposlušnost u oštrijim i brzim promenama pravca na crnim stazama. Osetilo se da skije traže tvrdje pancerice.
Pancerice u prodavnicama nisu uopšte jeftine, naprotiv. Stekao sam utisak da su skuplje nego kod nas. Fisher pancerice nisam našao nigde da prodaju iako sam prošpartao dobar deo grada. Uglavnom radnje koje prodaju Fisher opremu prodaju skije i pance za nordijsko trčanje. Italijani imaju neko glupo radno vreme, jer radnje zatvaraju u 19,30 h. Mi smo skijali do 17h, dok se vratimo u apartman, jedemo, malo se odmorimo prodje bar sat i po vremena, tako da za nekakvo razgledanja grada koji je veoma razvučen ostajalo je malo vremena.
Sve u svemu skije su se pokazale kao dobar izbor i hteo bih da se zahvalim na preporuci :ok:

macak011
04.03.2013, 10:51
Super. Legla bi ti jedna stotka ko narucena. Pojuri pance na kraju sezone dok ne strpaju sve u magacin...

CrazyKong
04.03.2013, 12:40
....Italijani imaju neko glupo radno vreme, jer radnje zatvaraju u 19,30 h. Mi smo skijali do 17h, dok se vratimo u apartman, jedemo, malo se odmorimo prodje bar sat i po vremena, tako da za nekakvo razgledanja grada koji je veoma razvučen ostajalo je malo vremena.
Sve u svemu skije su se pokazale kao dobar izbor i hteo bih da se zahvalim na preporuci :ok:

Mislim da si imao srece, posto se radnje cesto zatvaraju i ranije :sm022:

Peja01
04.03.2013, 14:16
Mislim da si imao srece, posto se radnje cesto zatvaraju i ranije :sm022:
Ma, nema veze za prodavnice. Nije mi to toliko smetalo zato što i ne volim nešto preterano da se šetam iz prodavnice u prodavnicu. Staze pripremaju perfektno to je najbitnije. Jedan dan su bile tako tvrde i mamile su da se brzo vozi pa su se neki ljudi i sudarili na stazi i ozbiljno se povredili. Staza je bila na sat, dva potpuno zatovorena, helihopter je dolazio dva tri puta i evakuisao ih sa staze. Zato oprez, koliko god da je sopstveno skijaško umeće dobro uvek može da naleti neki neoprezni ludak :awm2:

macak011
04.03.2013, 14:21
U narodu poznatiji kao "kamikaza"..

Milanpop
04.03.2013, 18:10
@ Peja01
Moras sada da promenis naslov teme u Progressor 900 :sm021:

Peja01
04.03.2013, 19:41
@ Peja01
Moras sada da promenis naslov teme u Progressor 900 :sm021:
Potpuno si u pravu. I ja se sada pitam odkuda u naslovu Progressor 800:ski:

Peja01
05.03.2013, 20:10
Kupio sam Salomon custom shell energizer, 120 flex. Na popustu u Beosportu platio sam 20.600 din. Nigde me ne žuljaju, stajao sam u njima pola sata. :ski:

sasacg
06.03.2013, 00:05
extra cena...neka je sa srecom :ok:

macak011
06.03.2013, 12:32
Kupio sam Salomon custom shell energizer, 120 flex. Na popustu u Beosportu platio sam 20.600 din. Nigde me ne žuljaju, stajao sam u njima pola sata. :ski:

E svaka cast! lepo izgledaju, verujem da su ko kamen.. :dziveli:

ove, jel: http://www.salomon.com/uk/product/rs-120.html ?

imaju BIOVENT lajner, u njih samo sa aktivnim carapama! :D :D
http://www.x-bionic.com/men/wintersports/alpin-skiing/ski-metal/135410/detail#tab1
http://www.compression-socks.com/cep-sportswear-green-compression-skiing-sport-socks-for-men-p-1359.html?utm_campaign=pricegrabber&utm_medium=pro duct_search&utm_source=pricegrabber
http://www.salomon.com/uk/product/x3-lab-2.html

Peja01
06.03.2013, 21:18
E svaka cast! lepo izgledaju, verujem da su ko kamen.. :dziveli:

ove, jel: http://www.salomon.com/uk/product/rs-120.html ?

imaju BIOVENT lajner, u njih samo sa aktivnim carapama! :D :D
http://www.x-bionic.com/men/wintersports/alpin-skiing/ski-metal/135410/detail#tab1
http://www.compression-socks.com/cep-sportswear-green-compression-skiing-sport-socks-for-men-p-1359.html?utm_campaign=pricegrabber&utm_medium=pro duct_search&utm_source=pricegrabber
http://www.salomon.com/uk/product/x3-lab-2.html

Nisu, nego ove. To je impact serija (prethodni model ako se ne varam). Potpuno identično izgledaju.
http://www.getprice.com.au/Salomon-Impact-10-CS-Gpnc_525--66208183.htm

boris
30.08.2013, 14:49
MOLIM ZA MIŠLJENJE.
Da li bi Fischer progressor 800 u dužini 155 bio odgovarajući za žensku osobu 170cm~65kg, dobre tehnike i dobre kondicije?

macak011
30.08.2013, 15:48
Apsolutno.

ninic
31.08.2013, 21:24
Evo ti hiljadu prethodnih postova na temu gore pomenute skije sazeto u jednu recenicu:
Progressor bilo koje duzine odgovara bilo kojoj visini skijasa bez obzira na njegovo tehnicko umece:sm022:
Univerzalna skija,to ce ti potvrditi vlasnici i od srca preporuciti:ski:

stekan
01.09.2013, 16:59
MOLIM ZA MIŠLJENJE.
Da li bi Fischer progressor 800 u dužini 155 bio odgovarajući za žensku osobu 170cm~65kg, dobre tehnike i dobre kondicije?

Moj glas za bar 5 cm duže. Supruga ima Fischer KOA 73 dužine 155cm i nakon što je jedan dan vozila ćerkin Fischer Motive 74 od 165 cm, shvatila je da su joj njene skije prekratke.

Smallville013
10.11.2013, 03:24
Uskoro cu poruciti Fischer 800 ali sam na ebay-u naleteo ne neku nejasnocu .

http://www.ebay.de/itm/High-Performance-Ski-Progressor-800-PR-Bindung-RS-11-PR-von-Fischer-/370937510322?pt=Sport_Skisport_Skier&var=&hash=item565d9939b2
http://www.ebay.de/itm/Fischer-Progressor-800-Slalom-Carver-mit-Bindung-RS-10-Modell-2013-2014-/251374463844?pt=Sport_Skisport_Skier&hash=item3a8715eb64

Na prvom oglasu se nalazi najnoviji model Fischer Progressor 800 2013/2014 i to sam proverio na sajtu fischera .

Na drugom oglasu isto pise da je model iz 2013/2014 ali nigde nisam video takav izgled skije , cak ni iz proslih godina proizvodnje .

Da li neko zna da li moze da bude kopija ili radjeno za neko drugo trziste ?

Smallville013
16.11.2013, 21:29
Ima li neko odgovor ?

stekan
16.11.2013, 22:45
Juče saznao odgovor u InterSportu. To verzija rađena za njih.

Pejamachine
17.11.2013, 01:12
Juče saznao odgovor u InterSportu. To verzija rađena za njih.

JA bih onda umetnuo nedje i njihovo ime kad se vec radi za njih posebno...

salto
17.11.2013, 03:43
uh , tu muku sam i ja mucio , jedne godine odrade nordica speedmachine 100 za inter sport u boji kataloske speedmachine 130 (crveno bela). cena s-130 45000rsd a nihove 100 33900rsd(napominjem da je tada originalna 100 bila crna i kostala 31900rsd) ubili smo se objasnjavajuci ljudima da se ne radi ni priblizno o istoj cipeli . Tada su mi trazili da to napisem na portalima - nisam hteo namerno. to se skoro desilo i sa dobermann skijom , ali neka , lepo je sto portali postoje pa sami savetujte jedni druge, svaki komentar od nas ce se shvatiti pogresno, sada su promenili taktiku pa stavljaju oznaku X sportmachine x ( kataloska sportmachine 80 -80flex) ne kazem da ti ova skija gore ne valja , ali ako colmar jakna u modelu kosta 46000 otkuda se pojavi isti model za 29990 , pa pogledajte malo jedinice pogledajte onaj prvi broj :) 10000 kataloski -8000 tamo neki :( kupih zeni colmara (ne kod njih ) satro 35% popusta puce na ledjima iz cista mira na -15 .Da li sam reklamirao -ne , al mi noga vise nece uci u segamegagiga markete. nauk i to skuuup.

Smallville013
28.11.2013, 04:37
Ok onda da li moze mali savet ?

http://www.ebay.de/itm/FISCHER-PROGRESSOR-800-175-cm-RS-11-Powerrail-MODELL-2012-2013-GRATIS-MONTAGE-/171183397362?pt=Sport_Skisport_Skier&hash=item27db5359f2

Da li je bolje da uzmem stariji model 2012/2013 koji je 100% ta skija ili da uzmem ove sto su za inter sport model 2013/2014 ?

Cena je ista .

Hvala na odgovorima .

stekan
28.11.2013, 07:24
Moj glas za klasičan model 12/13. InterSportove nemaju dizajn modela 13/14 iz kataloga, a sam Bog zna šta su unutar skije promijenili.

sasacg
28.11.2013, 10:00
Stariji model uzmi. ja sam prosle godine uzeo Progressor 900, model 2011/2012, platio ga dosta jeftinije od modela za 2012/2013 modela,a razlika je samo u farbi :ski:

Doduse,to na Kopu ipak moze da predstavlja veelikiii problem,jer ipak nisi na najnovijem gige-mega-extra modelu daski :sm022::sm022:

Pejamachine
28.11.2013, 12:11
Doduse,to na Kopu ipak moze da predstavlja veelikiii problem,jer ipak nisi na najnovijem gige-mega-extra modelu daski :sm022::sm022:

xexe sto ste napali KOP sa sminkerajom...jos sam na nekom tredu citao kako se samo kafa ispija u Grand i sl...zar je tako ozbiljna situacija?

Nadam se da nije previse offtopic..

dejan
28.11.2013, 12:24
Ili je takva situacija ili svako vidi ono sto hoce :sm006:

skiman
28.11.2013, 12:50
:sm022:Ma svuda je takva situacija...ne samo na Kopu.....a kad treba skijati, onda sve nešto pecka, bocka, steže i zapinje.....:sm011:

Misk0
28.11.2013, 14:52
xexe sto ste napali KOP sa sminkerajom...jos sam na nekom tredu citao kako se samo kafa ispija u Grand i sl...zar je tako ozbiljna situacija?

Nadam se da nije previse offtopic..

Mozda malo. Iskreno, u zadnje 2 godine po 2 nedlje, samo je jedan dan bio kad si mogao da vidis namontiranu ekipu po kaficima a to je prvi dan novogodisnje smene. Mozda ni Kop nije sto je nekad bio...

sasacg
28.11.2013, 18:53
Ma malko karikiramo,ali i dalje ima sminkeraja i sirenja pored staza :)

Markoos
28.11.2013, 22:23
Opet preporuka za 800 za prethodni model. Razlika je samo i jedino u boji sare. Jos ako ubodes novu skiju ali predvidjenu za rental kao ja na ebay- u, milina.

@salto Misllim da je na nordici crveno beloj ipak pisalo sportmasine 100 ili na etiket. Secam se posto sam ja uzeo u to neko vreme speedmachine 130 pa na prvi pogled hteo sebi m*** da pojedem kad videh cenu, ali kad sam pogledao ima prilicno razlike ne samo u flex-u.

SnowBeliever
03.12.2013, 01:09
evo i ja da dam jedan glas za progressor 900 iliti stariji model 9+(ovaj iz mog potpisa) kupljen u austriji, pre 2 godine cini mi se, tacnije kada su zamenili 9 na 900, pa me izsao oko 300 ojra...i mogu da kazem da je skija odlicna, kad joj malo udjes u stos, i ja sam imao mali problem posto mi je pancewrica bila slaba za ovu skiju, e sad sam na expozimu kupio nove pance nordica fire arrow f3 sa dosta jacim flexom..tako da jedva cekam prvi sneg...

salto
03.12.2013, 01:26
U SVAKOM SLUCAJU 100% pa makar i 5 godina staro :) i bilo koja firma

salto
03.12.2013, 01:30
SnowBeliever
hahaha kupio si cipelu na svoju odgovornost , al ne videh nikoga da toooliko brzo predje srednju klasu skija , ako te pohvalim nemoj se uobraziti , video sam ti snimke sa skijanja , jednom recju -SVAKA CAST.

SnowBeliever
03.12.2013, 01:40
o hvala veliko profesore ...vidimo se na podesavanje vezova, ostrenju kantni i tako to...

p.s. imacu i neka pitanjca vezana za panecrice

salto
03.12.2013, 01:50
Ovaj snimak je iz 2011 , kada si kupio skiju , di je bre sad snimak :)

SnowBeliever
03.12.2013, 09:51
ima nekih po jutjubu, neznam ni ja tacno gde..ali evo obecavam prezentujem ti novi snimak iz 2014e cim se vratimo sa skijanja

alexapi32
03.12.2013, 11:05
Koji je flex na toj nordici? Koliko te izasla?

SnowBeliever
03.12.2013, 11:45
Flex je 110-120 progressive, ima onaj sraf na zadnjem delu pancerice, pa se okretanjem, moze malo menjati.

SnowBeliever
03.12.2013, 14:21
a da, zaboravio sam glavno..izasle su me 26.500

alexapi32
03.12.2013, 19:42
Neka te sluze u zdravlje onda! :)

dzoninho
03.12.2013, 22:09
Na Firearrow F3 je gornji flex 115 :)

SnowBeliever
03.12.2013, 23:09
@alexapi32 (http://www.skijanje.rs/forum/member.php?u=8928)
hvala :o)

@dzoninho (http://www.skijanje.rs/forum/member.php?u=6709)
jeste u pravu si maximalni flex je 115, negde sam procitao neki podatak 110-120..a da me ubijes, ne mogu da nadjkem link..sad vidim da svuda pise 115

dzoninho
03.12.2013, 23:13
Nema na cemu, gledam je svaki dan u radnji, znam u pola noci da me probudis flexove Nordica pancerica :) Tacnije, ova cipela nema flex vec ima progresiju od 13,5 ako se ne varam :)

SnowBeliever
03.12.2013, 23:16
konkretno, Stiffness = 14.0
Progression = 2
Rebound = H

dzoninho
03.12.2013, 23:18
E to stiffnes na to sam mislio :) Strasno dobra pancerica...

SnowBeliever
03.12.2013, 23:24
nikad kao sad, sam nestrpljiv da stanem na sneg...mislim da je odlican izbor pancerice za moj progressor 9+ sa dual radiusom, bas zbog ove duple progressije u pnacerici..jedva cekam da krenem da experimentrisem...

BTW evo ovde u ovom pdf-u sve te tehnologije lepo objasnjene
http://www.narty.pl/uploads/media/Folder_DPC.pdf

izvinjavam se zbog malog off-a

stekan
04.12.2013, 08:12
...mislim da je odlican izbor pancerice za moj progressor 9+ sa dual radiusom, bas zbog ove duple progressije u pancerici...

Na nekoliko foruma uvijek reagujem kad neko bira pancerice prema skiji ili skije prema pancerici. Gdje je tu skijaš? Oboje se bira prema skijašu.
I pancerice su bitnije: izabereš optimalne i služe ti godinama, a skije mijenjaš, probavaš prijateljeve, probavaš na testovima... Skije su potrošna roba, a pancerice sastavni dio skijaša.

SnowBeliever
04.12.2013, 10:05
u pravu si...no ipak navodim konkretan primer odnos trenutne skije i nove pancerice..ipak se morauzeti i to u obzir

yabadaba
14.01.2014, 21:35
Samo da javim da je u intersportu na popustu progressor 800 (~300€) i 900 (~320€), mislim da im je ostalo jos po jedan par od 165 ili 170, ima jos ponešto (http://www.intersport.rs/akcijska-ponuda/sezonsko_snizenje/oprema) al ovo mi se ucinilo povoljno pa sam postao vlasnik 900tke. Drugacije su šare nego na fisherovom sajtu.

sasacg
14.01.2014, 23:43
Jeste drugacija sara,zato sto je ovo model 2011/2012. Imam iste skije i prezadovoljan sam. Dobra kupovina tj. cena

yabadaba
15.01.2014, 08:47
Ja sam se nadao da je bar 12/ 13, posto sam video da nema rocker, al to bi trebalo da je skoro ista skija.

Znam da posle kupovine nema saveta, al sta mislite dal sam se zajebao sto sam je uzeo: ~5god (7-10dana) skijanja posle pauze od detinjstva, 198cm 130kg!, 175 cm sam uzeo. Dvoumio sam se izmedju nje i amphibio 11, al racunam da cu sa mojom tezinom saviti bilo sta.

SnowBeliever
15.01.2014, 10:05
nisi se nikako ''za*ebao'' odlicna je to skija ja vozim i dalje stariji model, evo vec neku trecu sezonu...a to sto su drugacije sare veruj mi nemoj da se sekiras..sve su iste skije i vrlo mala je razlika u sirinama vrh-struk-rep da to nema sanse da se provali..videces, super je skija za experimentisanje...

manca
03.02.2015, 14:01
aj da ozivimo malo ovu temu...

Dakle, gledam Progressora 800. Skijam 3 godine (oko nedelju do 10 dana u sezoni, za sad), imam pancerice sa 60 Flexom. Visok sam oko 175, tezak 72kg.
Mislim da skijam srednje dobro.

Sta mislite da li bi mi ova skija odgovarala?

Hvala.

sasacg
03.02.2015, 18:23
aj da ozivimo malo ovu temu...

Dakle, gledam Progressora 800. Skijam 3 godine (oko nedelju do 10 dana u sezoni, za sad), imam pancerice sa 60 Flexom. Visok sam oko 175, tezak 72kg.
Mislim da skijam srednje dobro.

Sta mislite da li bi mi ova skija odgovarala?

Hvala.

Skija bi ti ver9vatno odgovarala,ali mozda treba da razmislis o jacij pancerici.

manca
03.02.2015, 20:01
mislis da je ova previse meka za Progressora? Koji flex bi bio odgovarajuci za ovakve skije?

sasacg
03.02.2015, 20:22
Sve zavisi od tvog znanja i afiniteta u skijanju,ali mislim da je ovaj flex premekan. Mislim da treba da gledas bar 80-90.

niipheus
03.02.2015, 21:34
Ja sam kupio Progressor 800 ove godine medjutim nisam ga probao sto zbog vremena sto zbog neodgovarajucih cipela. Gledam da uzmem neki 100 flex jer valjace i za naredne skije a za ove mislim da ce biti vise nego dobar.

macak011
03.02.2015, 22:03
60 je premekano za iole ozbiljnije skijanje. Doduse, plava staza i rekreacija su oke ali crvenkasto i malkice agresivno traže bar flex 80... :)

manca
03.02.2015, 22:46
macak011, ja sam sa ovim cipelama vozio razne skije (iz renta - tako da ne znam performanse), ali sam se lagano spustao i na crvene i na crne staze - mada ne vozim full karving (to tek treba da naucim) i ne vozim brzo (max 60km/h mozda, za sada :) ).

Verovatno ce druge pance da mi omoguce potpuniji dozivljaj, ali ce verovatno i da mi budu krute (pa ce onda i noge da bole).

Anyway, za sada cu i ovu sezonu da izguram sa rentanim skijama a od sledece cemo vec da vidimo :)

macak011
03.02.2015, 23:00
A vidi, ja sam sa onom najobicnijom alpinom sa tri kopce vozio rc comprex s niz crnu duboku pun gas pre 25 godina... Sve moze al ces se namucis..ima da se sit "ispoklanjas" sa takvim pancama - nema sta da te vrati nazad, ako me razumes..? :)

manca
03.02.2015, 23:05
... ali zato nece noge da bole :)

salu na stranu, za sada ne planiram da menjam ove cipele. Probacu da nadjem na renti Progressor 800 i videcu kako mi lezi.

inace, jedan brzi off topic: uzeo sam od ortaka Elan Mag 10 Ti (iz 2009), on kaze da je tvrda skija - probacu je sad za vikend na Kopu. Bilo bi idealno ako neko moze da je uporedi sa ovim Progressorom.

Thx!

alexapi32
04.02.2015, 02:29
Ne bih se slozio da sa povecanjem flexa mora da opadne i udobnost.
Ja teram Rossignol pance flex 110 bez pauza po 5-6 sata i noge me mozda zabole mozda posle drugog ili treceg dana skijanja tim tempom.

manca
04.02.2015, 09:08
mozda ne mora da opadne udobnost, ali pre nego sto sam kupio svoje pance rentao sam raznorazne i kvalitet je bio od onih od kojih su mi noge (cevanice) bukvalno crvene posle skijanja do onih koje su milina za voznju.

U svakom slucaju koji bi flex najbolje isao (iz iskustva) za Progressora 800? Generalno, koji flex se preporucuje srednje dobrom skijasu koji vozi sve staze ali ne prebrzo?

Hvala na savetima.

sale88
04.02.2015, 10:34
Na osnovu onoga sto sam citao ovih dana, i slusao savete poznanika koji se bolje razumeju, preporucio bih ti da ne uzimas nista ispod 90, 100. Flex na pancerici vremenom opada, tj popusta... Takav je moj slucaj sa pancericom 80 flexa, poprilicno je popustila i zato sad kupujem 120. Udobnost ima veze sa flexom ali ne previse, udobna ce ti biti ona pancerica cija geometrija odgovara tvojoj nozi, i zato je pametno da probas sto vise i vidis sta ti najvise odgovara.