Pogledati punu verziju : Dynastar Contact 9 - Pomoc...
underbass
16.11.2009, 19:13
Da li je Dynastar Contact 9 dobra skija za malo naprednije rekreativce?
Koliko se otprilike krecu nove ili polovne?
Dynastar Contact 9
122 68 122
158cm
R11-12
Mislim da su iz sezone 2007/2008...
http://i685.photobucket.com/albums/vv217/Underbass/5612.jpg
To je model iz 2006/07, a 2007/08 model izgleda ovako:
3432
Kažu da je skija izuzetna za naprednog rekreativca, a vidjećemo da li lažu.
underbass
17.11.2009, 19:17
Gde moze da se nadje Dynastar u Beogradu?
Ako saznaš ko u BG prodaje Lange cipele, saznao si i za Dynastar skije.
Vidjeh večeras u Banjoj Luci model Dynastar Contact ST 09 za oko 250€. Mnogo para za model iz 05/06. Ne znam šta označava oznaka ST, ali je geometrija potpuno drugačija od Contact 09.
underbass
17.11.2009, 20:54
Mislim da Lange prodaju u Beosportu ali nisam siguran?
Prosle godine sam probao njihove cipele na expo-zimu, ali se ne secam da li su imali Dynastar skije...
Ostalo je jos malo do expo-zima, tako da cu pogledati kad odem...
Ove tvoje izgledaju fantasticno, a verujem da su na snegu jos bolje :)
Jedva čekam da ih probam. Dugo sam tražio dugačke skije sa malim radijusom: 178cm/13,6m.
Čika Pera je za njih napisao: "Descriptive comments: "Great, fun, quick, stable, quiet, great feeling from edge to edge, easy turn initiation" — say it all. This is a contender for 1-ski-quiver Ski of the Year, and a truly impressive front-side carver."
underbass
18.11.2009, 17:23
Sta reci osim da ti po malo zavidim :)
Ako nije tajna, koliko kosta to zadovoljstvo kod nas?
Nadam se da ću uskoro saznati koliko koštaju kod nas, jer mi rekoše da imaju u skladištu ovaj model, te da bi trebali sledeće sedmice da ih iznesu u radnju.
Mene su moje izišle 250€ sa svim troškovima isporuke, carine i poreza, a ovdje ti je detaljan opis: http://www.bhski.ba/forums/index.php?showtopic=415. Ako koga interesuje, MwSt nisam uspio vratiti.
underbass
20.11.2009, 19:33
Hehehe, cini mi se da sam tvoju pricu procitao jos ranije...
Ja vec dugo planiram da narucim nesto preko neta, ali mi je to jos uvek nekako nesigurno. Ipak je moj budzet mali da bih rizikovao da ostanem bez njega!
Nasao sam neki americki sajt na netu, ali ne znam da li smem da ga reklamiram ovde? Imaju vrh jakne, pantalone i sve ostalo, a cene su u odnosu na evropske krajnje smesne! Npr. Orage jaknu (Waterproof 20.000mm) koja je kostala 400$ dobijes za 129$, ili Spyder Bolt Ski Jacket - Waterproof 10.000mm dobijes za 192$ :ski:
Na sve to dobijes 20% popusta na prvu kupovinu :dziveli:
Fora je sto ne vrse isporuku za Srbiju :confused:
Fora je sto ne vrse isporuku za Srbiju :confused:
treba da nazoves doticnu firmu i popricas sa njima
kad kazes da preuzimas troskove postarine
ima da salju gdje hoces za slanje jedne jakne mislim da je postarina
ispod 30 dolara
licno sam do sada slao nekoliko paketa iz amerike
i nikada nije bilo problema sve je stiglo najkasnije za 8 dana do sada
ja bih licno pokusao i nazvao usteda je ogromna:dontknow:
underbass
23.11.2009, 04:49
Ja inace imam opremu ali me one cene vuku da kupim jos nesto :)
Videcu kako stoje stvari, pa ako moze da se narucu zasto da ne.
Kad smo vec zapoceli temu o Dynastaru da postavim jos jedno pitanje :)
Da li je neko imao iskustva ili mozda zna kakve su ove skije, za kakve su skijase namenjene i sl.
Dynastar Cruise + LOOK AIS 10 vez
154cm
110-69-96
R13
http://i685.photobucket.com/albums/vv217/Underbass/797229775.jpg
Cruise je početnički / niži rekreativni model.
Kod Dynastara je lako: niži modeli imaju ploču ispod veza kao na gornjoj fotki, viši modeli imaju Fluid ploču (ista kao Rossi TPi2), a takmičarski ploču sa "zglobom" u sredini. Freeride modeli naravno nemaju nikakvu ploču.
treba da nazoves doticnu firmu i popricas sa njima
kad kazes da preuzimas troskove postarine
ima da salju gdje hoces...
Nije problem u poštarini, već što se dešava da robu u toku puta pojede maca, pa prodavac snosi trošak. Naše zemlje su rizična zona i zbog toga neće svi da šalju. Pokušao sam da dogovorim isporuku sa http://www.steapandcheap.com, ali bez uspjeha. A prije nekoliko godina su isporučivali u BiH.
underbass
26.11.2009, 01:53
Stekane hvala puno na informacijama :dziveli:
Pitam za Cruise jer sam ih nasao nove za 10.500 dinara. Izgledaju bas kao na slici, a i sve ostale karakteristike su iste. Dvoumim se da li da ih uzmem, jer ja sam po kategoriji srednji rekreativac. Visok sam 174cm i tezak 75kg. Crvene staze mi ne predstavljaju nikakav problem, a na crnim vozim lepo samo kada su super utabane. Skijam uglavnom po srbiji, a najcesce na Staroj planini.
Da li su ove skije vredne uzivanja na snegu? Imaj u vidu da sam tek prosle sezone presao na carving i da nisam bas potpuno usao u stos!
milos_pg_91
26.11.2009, 13:10
Stekane hvala puno na informacijama :dziveli:
Pitam za Cruise jer sam ih nasao nove za 10.500 dinara. Izgledaju bas kao na slici, a i sve ostale karakteristike su iste. Dvoumim se da li da ih uzmem, jer ja sam po kategoriji srednji rekreativac. Visok sam 174cm i tezak 75kg. Crvene staze mi ne predstavljaju nikakav problem, a na crnim vozim lepo samo kada su super utabane. Skijam uglavnom po srbiji, a najcesce na Staroj planini.
Da li su ove skije vredne uzivanja na snegu? Imaj u vidu da sam tek prosle sezone presao na carving i da nisam bas potpuno usao u stos!
Mozda su ove skije malo kratke za tebe.. Al' s obzirom da kazes da si tek prosle godine presao na karving tehniku, da se jos ustosavas, mogle bi da posluze.
underbass
26.11.2009, 13:41
Mozda su ove skije malo kratke za tebe.. Al' s obzirom da kazes da si tek prosle godine presao na karving tehniku, da se jos ustosavas, mogle bi da posluze.
Mozda su i malo kratke, mada mi je vrh skije do usta?
Pretpostavljam da ih ne uzimaš da ti služe samo jednu sezonu, pa bih ti sugerisao da ne uzimaš kraće od 160cm, a ni 165 ti ne bi bile predugačke.
Po pitanju modela ne znam šta da kažem. Skija je iz sezone 07/08, a nema je u katalogu za tu sezonu. Da išta vrijedi, bila bi u katalogu.
Cijena je džabna, ali ti ipak treba malo ozbiljnija skija. Pretpostavljam da tamo gdje ima Dynastara u Beogradu, ima i Blizzarda. Ima li kakvih Blizzarda po prihvatljivim cijenama? Kakva skijica iz Icon serije?
Neznam bas nesto puno o dynastar-u,ali mozes da posetis njihov sajt i pogledas.Mislim da o svakom modelu imas specifikaciju,a mozda imaju i onu foru za odredjivanje skija po profilu.....odgovoris na nekoliko pitanja i izbaci ti model skija.
Ja bih ti preporucio neke Elanove daske,za skijase poput tebe su fenomenalne,a tu su i sa cenom,malo skuplje.Probaj sa magfire-om 10 ili 12.Mislim da bi bile ok.Nisam iz te kategorije skijasa,ali znam,sestra ih je uzela i ok su.Poz:ski:
mikomikic
27.11.2009, 08:34
zanima me kakva je i za koji tip skijasa dynastar omecarve 10?
zanima me kakva je i za koji tip skijasa dynastar omecarve 10?
Ta ti je ‘prava slalomaska’. Za vintanje kratkih zavoja do besvjesti. Prije 7,8 godina se to zvalo Omeglass i bila je kultna skija u svojoj kategoriji: Staza-kraci zavoji. Kazu sama skijala. U svakom slucaju namjenjena za naprednijeg ljubitelja carve-tehnike. Moram ti priznat da ovo pisem o Omeglass, ali mislim da je omecarve isto s.... drugo pakovnje.(ne mislim u opste da je skija s....).
Dynastar je uopste uzevsi mnogo cool firma u svim kategorijama, na balkanu nezasluzno ne zastupljena. A ja je propagiram vec tolike godine :sm011:
Reci da je za nekog skijasa mozda bolje uzeti Elan nego Dynastar skije, je slicno kao reci da je mozda bolje da pocne da djogira u patikama marke asics nego adidas. Sve zavisi od modela do modela a ne od marke. Mozda ovom momku stvarno lezi magfire 10, ali mozda ce bas biti da taj dynastar vise odgovara njegovom stilu .
@stevo; kako smiju ustvrdit da je taj tvoj model one-quiver-ski? sa tom pistaskom geometrijom ispod 70mm?
Ovo o Elanu je samo iz mog iskustva,odnosno iskustva moje sestre.Nista lose o Dynastar-u! Inace moj izbor je nesto sasvim drugo.
Ta ti je ‘prava slalomaska’. Za vintanje kratkih zavoja do besvjesti. Prije 7,8 godina se to zvalo Omeglass i bila je kultna skija u svojoj kategoriji: Staza-kraci zavoji...
Druže Sapimire, dozvoliću sebi da te ispravim. I danas postoji Omeglass serija i to je vrh vrhova za uređenu stazu sa i bez kapija.
Omecarve je starija rekreativna serija.
@stevo; kako smiju ustvrdit da je taj tvoj model one-quiver-ski? sa tom pistaskom geometrijom ispod 70mm?
Boj ne bije svijetlo oružje i pod nogama Mandušića Vuka svaka skija je one-quiver-ski.
Kako nemam noge Mandušića Vuka, u rezervi mi stoji Gun.
Boj ne bije svijetlo oružje i pod nogama Mandušića Vuka svaka skija je one-quiver-ski.
Kako nemam noge Mandušića Vuka, u rezervi mi stoji Gun.
Sto se Mandusica Vuka tice, nije iskljuceno da su mu noge bile slaba tacka. Pa tolike toke (bullitproof) na prsima. Ko Robokop.
Al sa Gunom je definitvno bio expert .
Izvjesni "Dynastar Contact 8 ST". Ima li ko kakvu inf. ili saznanje o njoj? Stevo je primijetio "ST devetku" u Banjoj Luci, gdje primijetih i ovu (jedna mala radnja u Boriku).
Ne stigoh je uslikati, bilo bi lakše...
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.