Pogledati punu verziju : Elan Slx Fusion Pro
Imam super priliku da kupim Elan slx fusion pro ali nisam sigurna dali ce mi odgovarati. Odlican sam skijas,visina 160, tezina 47-50 :) , u odlicnoj sam formi. Necu pretvrde skije jer mi onda nije uzivanje skijati na njima.
Mislila sam da uzemem duzinu 150.
Takodje hocu da kupim nove pancerice i to Dalbello ( mozda Krypton ), koliko flexa ?
Totalno obozavam skijanje ali sam prilicno nesigurna pri odabiru opreme i iskreno ne razumijem se bas.
HVALA VAM !!!
Izostavila si fotografiju i godine :), šalim se :).
Dalbello Krypton serija ima u suštini varijabilan flex, ali Cross serija je pretpostavljam najbolji odnos performanse i udobnosti.
SLX bi trebalo da odgovara ako odlično skijaš, pitanje je da li samo skijaš na stazama (za šta je namenjena ova skija) - ako je tako, onda je dobar izbor.
Moje mišljenje treba da uzmeš sa velikom rezervom pošto i nisam neki znalac (pogotovo za slalomske modele) :D.
sto se cizama tice odlican izbor sva cetri modela kryptona su slicni
razlika je u uloscima pro model ima dodatni tvrdji jezik
odokoativno bih rekao da je flex izmedju 70 i 80
sto se skija tice slx fusion su definitivno tvrde
treba da kazes kakvu vrstu skijanja volis
kakve terene preferiras i sta ocekujes od skije
i onda mozes dobiti solidan savijet
Volim slalom na uredjenim stazama i na hupserima ( koliko se to moze ocekivati na nasim prostorima gde uglavnom skijam ), trebaju mi skije koje me nece previse umarati za brze i dinamicne zavoje.
Elan kupujem 100% samo se jos nisam odlucila za model, postoji i problem sto slx nema ispod 155 cm...jedino neki junior model da uzmem :)
U sustini dvoumim se izmedju slx 155cm i zenskog modela speed magic 150cm..nizih nema osim junior..heh
Pozurite da mi odgovorite...pada sneg..:)
Tadija_91
22.11.2008, 16:53
imas u Planetbike-u Völkl racetiger sl junior na popustu.
mislim da je oko 11000 bez vezova.Pre nedelju dana je bio i elan slx race 155 za oko 19000 sa vezovima, ali mislim da se prodao.
SLX jeste relativno tvrda al nije nepodnosljivo. Meni se Racetiger SL vise dopao, bolje drzi na jako tvrdim stazama, a ni on nije nesto puno tvrd (doduse ja imam 90kg), ako imas priliku i njega da zbavis... posto su kod nas povoljne prilike uglavnom dolazile u paketu Elan-Voelkl ;)
Fischeri su mi isto bili dobri, al je Worldcup SC uzasno tvrd, Race SC bi ti mogao pasati.
Ma uglavnom, sta god uzmes neces pogrijesiti, sve su to dobre skije, nijanse su u pitanju. Jedino sto nijedna nije za hupsere, jbg, ne moze i jare i pare...
Bata Bane
22.11.2008, 23:11
Ni slucajno nemoj da uzimas plave pancerice, mislim da ti neke neznije boje lepse stoje:sm021: :sm021: /izvini molim te morao sam/:dontknow: :sm018:
zasto ne razmisliti o kombinaciji
speedwave 12 + dalbello krypton pro
naravno ako finansije dozvoljavaju
speedwave su ruzne....;) hvala ti flexon videcu i tu opciju.
speedwave mi nekako licni na kopromisno rijesnje
mekse skije zbog waveflex tehnologije idealne za upravljanje
ali isto tako torsionalno tvrdje sto daje poboljsano drzanje ivica u zavoju
mislim da je to ono sto si trazila ali ima i ona zenska verzija
istih sa eventualno atraktivnijim dizajnom
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.