Pogledati punu verziju : Elan speedwave 8 ili elan magfire 8...?
Pejamachine
13.12.2007, 20:51
evo odlucio sam se da kupim nove skije pa se razmisljam da kupim elan speedwave 8 ili elan magfire 8...visok sam 189cm,tezak 83kg i nisam neki skijas...sta da kupim????
Zavisi šta ti treba. Ako želiš univerzalniju skiju (dakle, da možeš da skijaš i po uređenom, razrovanom, van staze itd.) onda Magfire, a ako želiš (samo) po uređenoj stazi onda Speedwave...
Lično bih uzeo Magfire u 176 dužini...
Pejamachine
13.12.2007, 21:11
pa ne bih po dubokom snijegu jer ne umijem a i ne privlaci me...za staze jahorine...za takav teren mi treba...
Tadija_91
13.12.2007, 21:14
Za domace uredjene terene magfire definitivno
pa ne bih po dubokom snijegu jer ne umijem a i ne privlaci me...za staze jahorine...za takav teren mi treba...
Magfire, sva naša skijališta često nisu uređena, pogotovo posle par sati skijanja ;). A kada uznapreduješ, i naučiš da skijaš van staze - privlačiće te itekako :).
CrazyKong
14.12.2007, 09:26
Magfire, sva naša skijališta često nisu uređena, pogotovo posle par sati skijanja ;). A kada uznapreduješ, i naučiš da skijaš van staze - privlačiće te itekako :).
Upravo tako ...za nasa skijalista je magare mnogo bolji izbor.
Pa ne mora da znaći.......mene nisu nikad posebno privlačile.....:sm018: Skiman
Pa ne mora ništa da znači, ništa ;).
Ali većina koji nauče (lagodno) da skijaju off-piste, ga i vole, ali isto tako dobar deo skijaša nikada ne nauči da skija off-piste "lagodno", nego se "bore"...
A opet, ne mora da znači.....
Pejamachine
14.12.2007, 16:16
a oko koliko se krece magfire 8 da znam da uporedim jeli skupo ili ne...???
Pa ne mora ništa da znači, ništa ;).
Ali većina koji nauče (lagodno) da skijaju off-piste, ga i vole, ali isto tako dobar deo skijaša nikada ne nauči da skija off-piste "lagodno", nego se "bore"...
A opet, ne mora da znači.....
Oprosti,da pitam (možda sam nešto krivo shvatio)....Znači zna da skija onaj, koji dobro vlada off pistama, ili?? :sm006: Pa ako je tako, baš ču pokušat naučit to čudo od skijanja........:smoke:
Pejamachine
14.12.2007, 16:43
Oprosti,da pitam (možda sam nešto krivo shvatio)....Znači zna da skija onaj, koji dobro vlada off pistama, ili?? :sm006: Pa ako je tako, baš ču pokušat naučit to čudo od skijanja........:smoke:
neko se snalazi dobro na pisti a neko na offpistama...ali mi logicno zvuci da mora dobro da zna da skija na pistama kao uslov da predje na offpiste...
Pejamachine
14.12.2007, 16:46
pa da bi znao skijat na off pistama moras dobro znati na uredjenoj stazi da skijas...to mi je logicno...
Oprosti,da pitam (možda sam nešto krivo shvatio)....Znači zna da skija onaj, koji dobro vlada off pistama, ili?? :sm006:
Da sam sebe quotiram:
Dakle, tačno je to što si ti zaključio - da dobro skija onaj koji dobro zna da skija off-piste (inače, ne znam kako bi mogao da dobro skija off-piste a loše na pisti). Suprotno ne mora da znači, ja sam naveo konstataciju u kojoj kažem da dosta ljudi nikada ne savlada "lagodno" skijanje off-piste.
Pa ako je tako, baš ču pokušat naučit to čudo od skijanja........:smoke:
Nisam nigde tebe prozivao, ali ako si se sam prepoznao :sm018: .
A čovek se uči: dok je živ :D
a oko koliko se krece magfire 8 da znam da uporedim jeli skupo ili ne...???
Magfire 8 2005/2006 oko 14.000 din nove sa vezovima a aktuelani model 2007/2008 preko 20.000 koliko mi se čini
plageton
25.12.2007, 16:11
Na Expo-zimu oko 20 000 din. tj. 250 E zajedno sa vezovima. Verovatno proslogodisnji model, ako to cini neku razliku.
proslogodisnji model ili ne nije bitno
bitno je da skija odgovara
oni koi skijaju zbog modela skije bolje je da to ne cine :sm022:
Vrlo je interesantno da su misljenja u vezi magfire skija toliko podeljena. Na par tema sam bas citala dijametralno suprotne stavove.
Imam osmicu, najnoviji model i vrlo sam zadovoljna. Interesuje me i kako odredjujete nivo skijaskog umeca neka osobe, nije valjda po vremenu provedenom na skijama?
pozdrav
Pa to je naravno relativno (da li neko skija dobro ili loše, i da li je neko bolji od drugog), ali je princip sličan kao i za sve druge sportove.
Tako se npr. za skijanje može uzeti neki kriterijum, npr. koliko lagodno se spustaš niz padine određene težine (da li se "boriš" na crnim stazama ili se spustiš sa rukama u džepovima), da li to "lepo" izgleda i sl.
Na kraju, svima nama je glavno šta je u našim glavama, tj. da uživamo, neko u skijanju a neko u ego-triperaju :D.
Na kraju, svima nama je glavno šta je u našim glavama, tj. da uživamo, neko u skijanju a neko u ego-triperaju :D.
:ok: :yay:
Sve najbolje o novoj 8mici, prosto se pitam da li mi je potrebna bolja/drugačija skija? Preko noći sam naučio fino da carvam, lakše idem offpist i na sve to daska odlično guta sve nervanine na stazi na kraju dana - sve što je potrebno je fino ući u zavoj i sve će sama da odradi. Nisam siguran da bi se speedwave sa takvom lakoćom nosio sa džombavom stazom i proširivanjem zavoja van uređenog dela.
Ova skija to čini sa neverovatnom lakoćom. :)
Ja imam 10ku i savrsena je ako si malo bolji skijas uzmi 10ku lepsa je. Ova naranzdasta na osmici je ruzna nekako.
8mica uopšte nije narandžasta, možda ona stara, nova je žuto crna, sa narandžastim vezovima i prelepa je. Cela prošla generacija magfirea su ružne. Nova generacija je komplet redizajnirana, i to ne samo spolja.
Nova 8mica je ne samo lepša, nego i bitno lakša, pretpostavljam da to važi i za jače modele.
http://i98.photobucket.com/albums/l242/n1dza/Svastara/mag1.jpg
Ja imam 10ku i savrsena je ako si malo bolji skijas uzmi 10ku lepsa je. Ova naranzdasta na osmici je ruzna nekako.
Ja mislio na stari model
Nova 8mica je ne samo lepša, nego i bitno lakša, pretpostavljam da to važi i za jače modele.
Stari modeli su išli 6,8,10,12 a novi 8,10,12,14. Pretpostavljam da onda može da se kaže da je slična kategorija stara 12 i novi 14 (mada su totalno različite skije, i po geometriji i osećaju)..
E pa ta nova 14, od te skije nema teže (u rukama)! U životu nisam podigao težu skiju, a kao waveflex smanjuje težinu za 15%, aha :D.
E sad usetah u prodavnicu, i vidim nekakav Magfire Ltd. koji je ocito Magma, samo zeleno. Onako totalno kul izgleda, mada je Magma ljepsa. Jer je ja imam ;)
Stari modeli su išli 6,8,10,12 a novi 8,10,12,14. Pretpostavljam da onda može da se kaže da je slična kategorija stara 12 i novi 14 (mada su totalno različite skije, i po geometriji i osećaju)..
E pa ta nova 14, od te skije nema teže (u rukama)! U životu nisam podigao težu skiju, a kao waveflex smanjuje težinu za 15%, aha :D.
Ima i teza, vjeruj mi:couto: ELAN SLX WC:dontknow:
100 kila!
E taj Speedwave je qrac od skije, MAgfire serija je za NASE terene mnogo bolja stvar
A dobro ,gde spada onda model Magfire 07 onda :sm006:.Ima ga u PlanetBike.Ja imam Magfire 06.E sad dali je to isto sto i 08 ne znam.Verujem da su modeli 06 i 07 osnovni(najslabiji) modeli za svaku godinu (2006,2007)
Za 2008 ne postoji 6 (kreće od 8 pa sve do 14). Magfire 7 ne postoji (a nije ni ranije postojao) na Elan-ovom sajtu, što znači da Elan taj model pravi za neki lanac prodavnica (obično Intersport i sl.), uzmi npr. model 8, a vez sa 6, ili sl., prefarbaju i naprave neki 10ti model ;).
spikeee77
24.01.2008, 23:04
evo odlucio sam se da kupim nove skije pa se razmisljam da kupim elan speedwave 8 ili elan magfire 8...visok sam 189cm,tezak 83kg i nisam neki skijas...sta da kupim????
Ma opusteno...uzmi onda VOLKL racetiger,recimo neku sl ili rc zavisi sta volis....tu nema greske...ili ako si bas rekreativac tj. opusteno vozis uzmi nesti jeftinije...recimo ima i Volkl tigermotion,to ti je prava da uzivas a opet mozes mi malo da je cimas po impregniranim stazama...a opet lici na ove skupe pa mozes malo i da se foliras da je race tiger skoro da se ne razlikuje mnogo...uopstalom pogledaj na nijihovoj adresi! Meni je licno dostA eLANA...OK JE PRVE GODINE...ali posle nekako odmekani...tri sa uzeo za par godina,i fala bogu lepo sam ih prodao i sad ne dan volkl racetigera sl ni za zivu glavu!!! Vec vezbam stav za odbranu skija na zicari!!! pozz
Ma opusteno...uzmi onda VOLKL racetiger,recimo neku sl ili rc zavisi sta volis....tu nema greske...ili ako si bas rekreativac tj. opusteno vozis uzmi nesti jeftinije...recimo ima i Volkl tigermotion,to ti je prava da uzivas a opet mozes mi malo da je cimas po impregniranim stazama...a opet lici na ove skupe pa mozes malo i da se foliras da je race tiger skoro da se ne razlikuje mnogo...uopstalom pogledaj na nijihovoj adresi! Meni je licno dostA eLANA...OK JE PRVE GODINE...ali posle nekako odmekani...tri sa uzeo za par godina,i fala bogu lepo sam ih prodao i sad ne dan volkl racetigera sl ni za zivu glavu!!! Vec vezbam stav za odbranu skija na zicari!!! pozz
Moj čovek.:ok:
spikeee77
25.01.2008, 21:28
ps...nije da ih reklamiram,ali baaas dobru ponudu skija imas u Salto M,354 20 18...ja tamo kupih i ono sto nemaju,narucis a oni to nekako nabave...jos imas i ok stvarnoooo strpljive likove,jer posle tolko gnjavaze i ja bih sebe izbacio napolje...al volim skijanje...pa sam trazio po celom gradu...imali su i tigersharka al je bio skup...odoh na skijanje 5tog,pricacu kakav je ovaj moj rasetiger rc,uklopio sam ga sa novim nordicinim beast 12...valjda ce biti ok...pozz svimaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
odoh na skijanje 5tog,pricacu kakav je ovaj moj rasetiger rc,uklopio sam ga sa novim nordicinim beast 12...valjda ce biti ok...pozz svimaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Koja je cena Nordica Beast 12 sada?
MarkoMarkovic
04.02.2008, 14:26
I ja sam razmisljao da uzmem magfire xx... Zanima me, zasto elana skoro nema u world cupu. Cini mi se da se uglavnom voze Atomic, Rossignol i Fischer...
I ja sam razmisljao da uzmem magfire xx... Zanima me, zasto elana skoro nema u world cupu. Cini mi se da se uglavnom voze Atomic, Rossignol i Fischer...
Ostalo je samo 5 velikih u WC-u (World Cup-u): Atomic, Rossignol, Head, Fischer i Völkl. To je trenutni redosljed po osvojenim bodovima. Svi ostali su danas mala imena Svjetskog kupa, ali to ne znači da su njihove skije za obične smrtnike lošije od skija ovih pet nabrojanih.
Biti veliki u Svjetskom kupu znači uložiti ogromne pare u marketing uključujući "kupovinu" najboljih takmičara. Prodaja skija iz godine u godinu opada tako da je isplativost te investicije pod znakom pitanja.
Na izbor skija za nas obične smrtnike rezultati u WC-u ne bi trebali imati nikakvog uticaja. Znam čovjeka za kojeg su najbolji automobili marke Fiat. Na pitanje "zašto?" me je čudno pogledao (kako je moguće da to neko ne zna) i rekao "pa Ferari je dio porodice Fiat". Nisam ga pokolebao ni kad sam mu rekao da je Fiat pri dnu liste po pitanju pouzdanosti automobila i da su tu japanci neprevaziđeni. Svako ima svoje kriterije i prioritete, pa je tako i sa izborom skija.
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.