Vesti Vogel - drugu godinu za redom "Naj smučišče" Slovenije

Vogel - drugu godinu za redom "Naj smučišče" Slovenije

Ljubljana, SLO | 09.04.2015. | siol.net
vogel012abc

U Ljubljani su podeljene nagrade u akciji Naj smučišče za sezonu 2014/2015. Akciju je organizovala ekipa Radijske emisije Dobro jutro Slovenija, a nagrade se dodeljuju isključivo na osnovu glasova skijaša i posetilaca ski centara.

Nagrade za skijališta se ove godine dodeljuje na osnovu više od 20 hiljada prispelih glasova. Vogel je ponovo ubedio skijaše i već drugu godinu za redom pobedio u kategoriji velikih skijališta.

U kategoriji velikih skijališta, skijaši su na prvo mesto, kao i prošle godine, proglasili Vogel. Drugo mesto je pripalo skijalištu Cerkno. U kategoriji srednjih skijališta i dalje je vodeći skijaški centar Golte, dok se promena u odnosu na prethodnu sezonu dogodila u kategoriji malih skijališta, koja ove godine pripala skijaškom centru Jakec RTC Trije kralji.

Najbolji među snežnim parkovima ostaje Snow park Rogla. Nazive porodična skijališta su zaradili Kranjska Gora, Cerkno i Rogla.

"Od drugih od nas razlikuje to da ne želimo da propustimo neki od spektra bilo koje vrste skijanja. Trudili smo se da budemo najkompletnije porodično skijalište, jer pažnja se posvećuje ne samo početncima, već i starijima koji žele nešto više adrenalina" u izjavi za medije nakon dodela nagrada je izjavio šef prodaje i marketinga u ski centru Vogel, Metej Kandare.
Vogel se takođe može pohvaliti najdužom ski stazom u Sloveniji, ali Matej Kandare takođe ukazuje na lokaciju "u najlepšem mogućem ambijentu, u srcu Nacionalnog parka Triglav iznad Bohinjskog jezera jezera i dalje u šali istakao "Svako ko jednom na lep dan dođe dođe na Vogej je naš".
Prethodnom sezonom na skijalištu samo delimično zadovoljni. "Zima nam  je čak nekoliko puta došla i prošla," objasnio je on Kandare. Sezona je počela najranije do sada, ali onda je više puta dolazilo do topljenja snega. "Ubrzano pripremao teren za bar delimično zasnežavanje staza koje će omogućiti da skijaška sezona počne što je moguće ranije i da onda traje najmanje do Uskrsa, ili čak neki vikend duže," objasnio je on planove za budućnost.

Slovenački skijaši su prvi put mogli da glasaju i za najbolje strano skijalište između austrijskih i italijanskih skijališta. Većina glasova je pripala italijanskom skijalištu Kronplatz.
Primajući nagradu Christoph Eggerje iz Kronplatz je objasnio, da veruje da je osnovni razlog što su izabrani to da je prošle godine oko 11 hiljada Slovenaca skijalo kod njih i da su napravilo oko 60 hiljada noćenja.

         Preuzmite kompletne rezultate akcije: Naj smučišče 2014/15

Komentari