Hvala na slikama Gorane. Gde je najbliži smeštaj ako se skija na Kožufu? Smrdljiva Voda? Ako znaš neke kontakte za smeštaj okači ovde ili mi pošalji na Private, hvala!
Ako sam dobro shvatio žičare rade 4 dana u nedelji (četvrtak-nedelja)?
Hvala na slikama Gorane. Gde je najbliži smeštaj ako se skija na Kožufu? Smrdljiva Voda? Ako znaš neke kontakte za smeštaj okači ovde ili mi pošalji na Private, hvala!
Ako sam dobro shvatio žičare rade 4 dana u nedelji (četvrtak-nedelja)?
Ne sum slikal jas, taka da neznan isto 4sure. A za smestuvanje, tesko ... treba vreme za izgradba na hoteli i vikendici
na site, jas sum nova na forumov i sosema slucajno naletav prebaruvajki nekoi sajtovi za Kozuf.
Jas imam poveke informacii okolu zimskata sezona 2007/2008 :
Ski centarot se otvori vo Dekemvri, 2007 i raboti sekoj den, dodeka zicarata 6-sed raboti samo od petok-nedela za skijaci.
Ski biletot vo petok e 600 den dodeka za weekend e 800 den.
Ima organiziran prevoz so mini kombinja od mesnosta Smrdliva voda do vlezot na ski centarot, se so cel lugjeto koi nemaat terenski vozila da ne rizikuvaat da vozat po tehnickiot pat koj, iako asfaltiran, ima nagli krivini i nema bankini.
Ima vkupno pet pateki od koi - dve se vo dolzina od 4 i od 4,5 km (tie pod zicarata i niz sumata)koi se nameneti za iskusni skijaci; dve pateki od po 1km za ne mnogu iskusni skijaci i 1 mala za decinja sto ucat da skijaat.
Mozat da se koristat uslugite na dve restoran bacila (hrana i pijalok) a za smestuvackiot kapacitet nema nisto novo...site barame smestuvanje vo okolinata na Smrdliva voda i vo Gevgelija.
Se ocekuva narednata godina da "nikne" hotel so 5*, a ovaa godina , vo prolet, da zapocne zgradbata na individualnite kuki cii sopstvenici kupile gradezna parcela. Btw, za site zainteresirani,uste se prodavaat parceli po cena 65eur+ddv.
Aj ke stavam i nekoja nova, taze fotka
I uste nekoja...
Slike su fantastične, tereni izgledaju još bolji
Ovo je pravi potencijal ako ima prirodnog snega za freeride. Lici na neke tamo doline u Francuskoj.
Slike su extra, vidi se da planina ima ogromni potencijal.
SNOWHUNTERS MNE ===> https://www.facebook.com/SnowHunters.me
tereni izgledaju fenomenalno
jedan dobar snijeg i covjek je miran par sedmica sto se freeride tice
jer to kod nas nije popularna disciplina
kakve dobre sire tt skije osedlati dukom koze priljepit i u akciju
ovo je grehota ne iskoristit dok se nije proculo
ovakva mjesta na zapadu imaju skijasa po kvadratnom metru
onaj bowl na srednjoj slici je da se covjek usere od dobrote
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)