U nedelju sam skijao Sladming, odnosno 3 brda: Hauser Kaibling, Planai i Hochwurzen. Najzapadnije brdo Reiteralm sam ostavio za neki drugi put.
Vreme nije moglo biti bolje, sunce bez vetra, snega zvanicno preko 1,5m , poslednje padavine pre oko 7 dana, temperaturna inverzija (na parkingu ujutru -14c, a na vrhu -5). Staze urađene na top nivou, a vremenske prilike su dozvolile da budu na nivou do samog kraja skijaškog dana. Vrlo ozbiljna infrastruktura, puno sedešnica (volim ih vise od gondola). Svako brdo ima barem 2 staze koje idu od vrha do dna, tako da tu imate oko 1.200 m visinske razlike. Puno restorana pored staza, wifi na svakoj međustanici, puno sadržaja za decu, nekoliko fun parkova... Slušao sam hvalospeve o Šladmingu, slobodno mogu reći da je prevazišao očekivanja. Nadam se da ćemo se viđati često.
Subotu sam skijao Flachau-Wagrain, Alpendorf sam zakačio deo, o tome na drugoj temi...
Malo info o putu: krenuo iz BG u petak tačno u 18h (izlaz na autoput kod Tošinog bunara), u apartman koji je bio oko 20 km od Flahaua (750 km od BGD) u tačno 00.50h. Na granicama 3-4 vozila ispred mene, da nije bilo paklene megle skoro sve do Slav. Broda, stigao bih verovatno i u 00.30h. Slede slike